Hírlevél

Kertészet

Az aranyérmes exkluzív Zichy pezsgő

Létrehozva:

|

Napjainkban a gróf Zichy családban egy új tradíció kezd kibontakozni, amelynek egyik meghatározó alakja Zichy Anikó. A történelmi múlttal rendelkező, híres Zichy arisztokrata család a huszonegyedik században is jelentős szerepet vállalna, ám ezúttal a pezsgők világában. Az eddigi eredmények ígéretesek, különös tekintettel az elmúlt időszakban begyűjtött szakmai díjakra.

Fotó: Zichy-birtok

A nemzetközi Winelovers Borversenyen a Zichy Anna brut nature pezsgőt aranyéremmel díjazták, míg az extra dry frizzante bronzérmet szerzett! Ezt követően, szeptember 16-án, a Winelovers a 100 legjobb magyar bor elnevezésű eseményen a pezsgő kategóriában országos negyedik helyezést ért el a Zichy-birtok pezsgője, ezzel megelőzve számos neves hazai márkát.

„Mindig is nagy rajongója voltam a pezsgőnek, mivel úgy éreztem, hogy a pezsgő fogyasztása egy különleges életérzést jelent. Az elegancia, az exkluzivitás és a trendiség egyidejű jelenléte ritka az italok között, és ebben a tekintetben a pezsgő egyedülállónyilatkozta Zichy Anikó, a Tokaji Zichy Szőlőbirtok tulajdonosa.

Fotó: Zichy-birtok

Évekkel ezelőtt Zichy Anikó és férje, gróf Zichy Aladár mertek egy nagyot álmodni és közösen elindították tokaji vállalkozásukat, a Zichy Szőlőbirtokot.

 „A férjemmel, Zichy Aladárral alapítottuk meg a saját borászatunkat. Ő szólított mindig Annának, innen ered a márkanevünk is: Zichy Anna. A férjem elvesztése után egyedül kellett vezetnem a birtokot, ami nem volt könnyű feladat. Ma már a két fiam is aktívan részt vesz a vállalkozás fejlődésében. Ők több évet éltek külföldön, többek között az Egyesült Államokban és az ott megszerzett tapasztalataikat remekül kamatoztatják a családi vállalkozásunkban” – mondta Zichy Anikó.

A közel 30 hektáros szőlőbirtokon az elsődleges cél a kifogástalan minőség elérése. A pezsgő előállítása nem egyszerű feladat, kiváló minőségű szőlő kell hozzá, technológia és nem mellesleg szaktudás. A Zichy Anna pezsgőt pontosan úgy készítik, ahogy Champagne-ban: palackban érlelve, méthode tradicionnelle eljárással, aminek alapja a világszerte ismert Tokaji borvidék egyedisége.

Fotó: Zichy-birtok

„Év közben a termelés rengeteg munkát és kihívást tartogat, de elengedhetetlen ahhoz, hogy utána megosszuk a pezsgő által képviselt különleges értéket. Ha valaki korábban azt mondja nekem, hogy a gazdaságban fogom megtalálni a boldogságomat, valószínűleg nem hittem volna neki. Nap mint nap új dolgokat fedezek fel és alkotok, miközben igyekszem méltósággal képviselni a Zichy családot is” – fogalmazott Zichy Anikó.

Életérzés, elegancia, exkluzivitás, szabadon mindez a Zichy Anna pezsgőben.

agrotrend.hu / Zichy-birtok

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook