Gazdálkodás

„Nyúl-j bele” – országos kampány indul

„Nyúl-j bele” országos kampány indul a hazai nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésére – jelentette be Ondré Péter az Agrármarketing Centrum ügyvezetője.

Az Agrármarketing Centrum tájékoztatása szerint az eseményen részt vett még Juráskó Róbert, a Nyúl Szakmaközi szervezet és Terméktanács elnöke, valamint Varga László az Auchan beszerzési igazgatója is. A sajtótájékoztató után Bede Róbert mesterszakács készített ízletes nyúlételeket az érdeklődőknek.

Az évben országszerte több helyszínen lesz látványfőzés és kóstoltatás a Tetrabbit Kft. hazai nyúlhús feldolgozó támogatásával, melynek célja, hogy minél többen megismerjék a nyúlhúsból készíthető ínyencségeket, azok élettani előnyeit és elkészítésének igen változatos módjait.

Fotó: amc.hu

Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője elmondta: először 2017-ben népszerűsítették önálló kampánnyal a nyúlhús fogasztást. Az azóta eltelt időszak talán legnagyobb sikere, hogy ma már a legtöbb kiskereskedelmi áruházlánc polcán folyamatosan elérhető a nyúlhús előre csomagolt, konyhakész formában.

Mint fogalmazott: ez nagyban megkönnyíti a háziasszonyok dolgát, nem csoda, hogy a rendkívül kedvező élettani hatásokkal bíró nyúlhús ma már nem csak a húsvéti időszakban, de egész évben népszerű alapanyag.

Juráskó Róbert a Nyúl Terméktanács elnöke elmondta:

„a kampány célja, hogy megismertessék a fogyasztókkal ezt a könnyen emészthető, zsírszegény, egészséges és ízletes fehér húst, hogy a nyúlhús minimum heti egyszer a magyar családok asztalára kerüljön. A nyúlhús gasztronómiai értéke is igen magas, talán nem véletlen, hogy a kiemelkedő konyhakultúrával rendelkező országokban gyakori fogásnak számít.”

Számtalan kreatív módon elkészíthetőek a nyúl különböző részei, és bátran választhatóak akár az ünnepi menük csúcspontjának csakúgy, mint hétköznapi ebédek vagy grill partik ízletes főfogásának.

A nyúlhús kedvező táplálkozás-élettani hatásai alkalmassá teszik arra, hogy diétás étrenden élők, kisgyermekek és idősek is fogyaszthassák. Méltán mondhatjuk, hogy a nyúlhús a 21. század fehérje forrása.

Varga László, az Auchan Magyarország beszerzési igazgatója kijelentette, hogy

„az Auchan áruházak a nyúlhús hatékony népszerűsítését a széles termékkínálatban és a kedvező árakban látják. Gazdag állandó választékkal várják a vásárlókat friss nyúlhús termékekből, melyek közül a legnépszerűbbek a pecsenyenyúl lapocka, a nyúl apróhús, a pecsenye nyúlcomb, de olyan különlegesség is megtalálható, mint a nyúlmáj.”

Bede Róbert mesterszakács a helyszínen felállított látványkonyhában elkészített-, több mint 300 adag, ízletes nyúlkóstolóval kínálta az érdeklődőket.

Fotó: canva.com

Miért egészséges a nyúlhús?

A nyúlhús kedvező beltartalmának köszönhetően könnyen beilleszthető a modern étrendekbe. Más, népszerű húsfélékkel összehasonlítva a nyúlhúsnak a legalacsonyabb a koleszterintartalma és igen zsírszegény is. Emellett könnyen emészthető fehérjéket tartalmaz nagy mennyiségben, ezért diétás étrenden élők, kisgyermekek és idősek számára kiemelten ajánlott.

A nyúlhús kifejezetten „könnyű” húsnak minősül. Fehérjetartalma magas (17-20%), zsírtartalma alacsony (6,5-8%) és könnyen emészthető.

agrotrend.hu/amc.hu

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés