Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Aktuális

Hírek

Heti Hírösszefoglaló-április második hetének legizgalmasabb hírei

Április második hetében számos érdekes cikket és hírt olvashattunk, szemezgessünk belőle párat. Mindenki megtalálja a számára legkedvesebbet, hiszen van állatos, növényes, vizes és környezetvédelmi téma is.

 

  • https://agrotrend.hu/gazdalkodas/szantofold-2/forgatni-vagy-nem-forgatni-mi-a-jo-a-talajnak/Világszerte, így Magyarországon is jelentősen sérült az erős terhelés miatt a talajrétegek szerkezete. Emiatt egyre kevesebb a szerves anyagok és a baktériumok mennyisége a szántóföldekben, ez pedig csökkenti a termésátlagokat, nem is beszélve a növények beltartalmi értékéről. Erről tartanak az ország több pontján gyakorlati előadásokat diákoknak és gazdálkodóknak egyaránt.

 

 

 

  • https://agrotrend.hu/hirek/ariawards24-a-fiatalok-szerepvallalasanak-erositese/Hazánkban a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózaton keresztül lehet jelentkezni a 2024-es év Mezőgazdasági és Vidéki-térségek Inspirációs Díjára (ARIA), amelynek keretében olyan inspiráló, a KAP által finanszírozott projekteket keresnek az EU tagállamaiból, amelyek növelik az élelmiszerbiztonságot és a környezeti ellenállóképességet, valamint hozzájárulnak a vidéki területek társadalmi-gazdasági szerkezetének erősítéséhez.

 

 

 

  • https://agrotrend.hu/hirek/vizminoseg-monitorozas-es-halgazdalkodas-uj-megoldasok/Magyarországon és Európában is egyedülálló vízminőség-monitorozó és korai előrejelző rendszert mutatott be a jubileumi, 30. FeHoVa kiállításon február 8. és 11. között az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletága és szakmai partnere, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL). A teljes egészében hazai fejlesztésű rendszer egyik legfőbb előnye, hogy segít előre jelezni a tömeges halpusztulást kiváltó oxigénhiányos állapotot a tavakban, ezáltal lehetőséget adva a megelőző beavatkozásra. Emellett eredményesebb gazdálkodást tehet lehetővé, és a fenntartható célok meghatározásának alapja is lehet.

 

 

 

  • https://agrotrend.hu/esemenyek/az-ev-agrarembere-gala-2023-osszefoglaloja/Az ‘Év Agrárembere Gála 2023’ egy nagyszabású esemény volt, melynek célja az agrárszektorban kiemelkedően teljesítő egyének elismerése és megünneplése volt. Az eseményen olyan mezőgazdasági szakemberek kaptak elismerést, akik nemcsak kimagasló szakmai eredményeket értek el, hanem aktívan részt vettek a közéletben és vállalták a társadalmi felelősséget is.

 

  • https://agrotrend.hu/piac/izer-norbert-egyszerusodnek-az-adozoi-adminisztracios-terhek/Uniós szinten is példaértékű változásokat hajtott végre az adóadminisztráció csökkentése terén Magyarország az elmúlt években, ezt folytatta a kormányzat az Eseményalapú Adatszolgáltatási Platform (EMAP) projekttel, amelynek célja a vállalkozások foglalkoztatással összefüggő adminisztrációs terheinek csökkentése – mondta Izer Norbert az MTI-nek.

 

agrotrend.hu

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'koikaam_mlb_menu' not found or invalid function name in /home/agrotre/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'koikaam_mlb_menu' not found or invalid function name in /home/agrotre/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324