profimagazin

Technika

Szecskázási világrekord: 6 perc alatt 40 ha terület (+Videó)

Az í­rországi Combines 4 Charity rendezvény az idén májusban a harmadik európai betakarí­tási rekordot állí­totta el, amelynek a célja a farmerek számára a minőségi betakarí­tás bemutatása és népszerűsí­tése. 2009-ben 184 db 2012-ben 208 db különböző márkájú és t

Létrehozva:

|

Az í­rországi Combines 4 Charity rendezvény az idén májusban a harmadik európai betakarí­tási rekordot állí­totta el, amelynek a célja a farmerek számára a minőségi betakarí­tás bemutatása és népszerűsí­tése.

2009-ben 184 db 2012-ben 208 db különböző márkájú és tí­pusú gabonakombájn dolgozott együtt egymás mellett, bemutatva képességeit a kalászosok betakarí­tásában. Ebben az évben 104 db magajáró szecskázó és párhuzamos szállí­tó szerelvény mutatkozott be rendre vágott fű betakarí­tásában, egy táblában, egymás melletti húzásban.

A szecskázók között szerepeltek muzeális (50 éves) korú (New Holland, Hesston, Mengele, Case IH, Claas) és a legmodernebb, illetve legnagyobb teljesí­tményű (Claas, John Deere, Krone, New Holland) szecskázók is. A szecskázók 6 perc alatt 40 ha területről takarí­tották be a rendre kaszált fűtermést, és ez világrekordnak számí­t. Mint ahogy a 104 db egy helyen együtt üzemelő szecskázó is.

profimagazin.hu

Hirdetés

Fókuszban

Facebook