profimagazin

Technika

Növelte teljesí­tményét a német mezőgépipar

A német mezőgépgyártás a legerősebb a világon, alig van olyan szegmense a mezőgazdasági gépeknek, amelyet ne gyártanának az országban.

Létrehozva:

|

A VDMA Landtechnik (Német Gépgyártók Szövetségének Mezőgépszekciója) által készített éves jelentés szerint a német mezőgépipar az elmúlt három évben jelentősen – évenként 9,6 %-kal – növelte a termelését.

2018-ban 8,628 Mrd euró értékben állított elő traktorokat és mezőgazdasági gépeket – írja az Eilbote.


illusztráció: pixabay

A termelési volumen  53,8 %-át a magajáró- és traktorral üzemeltetett mezőgazdasági munkagépek tették ki és csak 46,2 %-át adták a Németországban gyártott traktorok.

Az elmúlt évben az előző évhez képest, a traktorgyártás 8,9 %-kal,
a mezőgazdasági gépek gyártása pedig 10,2 %-kal növekedett.

Ez utóbbin belül a betakarítógépek gyártásában kiemelkedő –16 %-os –növekedés volt tapasztalható.

A 2016/17 évek arányában fordított volt a helyzet, a traktorgyártás volumene nőtt 10,2 %-kal, a mezőgazdasági gépeké pedig 9,1 %-kal.

Tavaly a német mezőgépipari termelés 26,3 %-a talált gazdára otthon és 73,7 %-a pedig exportra került. A belföldi eladások az előző évhez képest 12,6 %-kal, az export pedig 8,5 %-kal növekedett 2018-ban.  Az exporton belül 9,3 %-kal nőtt a mezőgazdasági gépek exportja és 7,7 %-kal pedig a traktorexport. Az exportból 53,6 %-ban részesedtek a mezőgazdasági gépek és 46,4 %-ban a traktorok.

Profi Magazin / Hajdú József

Hirdetés

Fókuszban

Facebook