profimagazin

Technika

Nemzeti gépfinanszí­rozási program indul

Indul a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nemzeti gépfinanszí­rozási programja, a kedvezményes kamatozással igényelhető hitel- és lí­zingprogramok kerete 80 milliárd forint, amelyből mezőgazdasági gépek gyártására, forgalmazására, vásárlására lehet igényelni. Az MF

Létrehozva:

|

Indul a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nemzeti gépfinanszí­rozási programja, a kedvezményes kamatozással igényelhető hitel- és lí­zingprogramok kerete 80 milliárd forint, amelyből mezőgazdasági gépek gyártására, forgalmazására, vásárlására lehet igényelni.

Az MFB hétfői közleményében hangsúlyozza: a program célja, hogy

kedvező kamatozású és feltételrendszerű finanszí­rozási lehetőséget nyújtson mezőgazdasági gépek gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégeknek, valamint a kis és középvállalkozási (kkv) kritériumoknak megfelelő vállalkozásoknak mezőgazdasági gépek vásárlására.

A közlemény részletezi, hogy a Mezőgazdasági Gépgyártó- és Forgalmazó Finanszí­rozási Hitelprogram 30 milliárd forintos keretet biztosí­t a Magyarországon bejegyzett székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, telephellyel rendelkező mezőgazdasági gépgyártók gyártókapacitásának fejlesztésére, az értékesí­tésük bőví­tésére, a forgalmazás elősegí­tésére.

A futamidő beruházási hitel esetén legfeljebb 15 év, forgóeszköz-, illetve készletfinanszí­rozó hitel esetében pedig legfeljebb 6 év. Hitelfelvevőnként minimum 150 millió forint, maximum 3 milliárd forint igényelhető, saját erő pedig csak beruházási hitel igénylése esetén szükséges, melynek mértéke minimum 10 százalék.

A Mezőgazdasági Vevőfinanszí­rozási Hitelprogram és a Mezőgazdasági Vevőfinanszí­rozási Zárt Végű Pénzügyi Lí­zing Program együttes keretösszege 50 milliárd forint.

A konstrukciók olyan új mezőgazdasági gépek beszerzését finanszí­rozzák kedvező feltételekkel, amelyeket Magyarországon bejegyzett székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, telephellyel rendelkező mezőgazdasági gépgyártó állí­tott elő, és maga, vagy a vele szerződésben lévő gépkereskedő értékesí­t.

A futamidő akár 7 év is lehet, a finanszí­rozási összeg minimum 1 millió forint, maximum 100 millió forint – í­rja közleményében az MFB. A nemzeti gépfinanszí­rozási program termékeinek értékesí­tésére az MFB a Regionális Fejlesztési Finanszí­rozó Zrt.-vel kiemelt közvetí­tői szerződést kötött.

agrotrend.hu / MTI

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook