profimagazin

Technika

Műtrágya kijuttatás talajműveléssel egy menetben

Műtrágya-kijuttatás talajműveléssel egy menetben   Az új Väderstad megoldás lehetővé teszi a műtrágyának a talajműveléssel egy menetben történő kijuttatását. A műtrágyakijuttató rendszer a Väderstad TopDown és az Opus szántóföldi kultivátorra szerelhető fel.

Létrehozva:

|

Műtrágya-kijuttatás talajműveléssel egy menetben

 

Az új Väderstad megoldás lehetővé teszi a műtrágyának a talajműveléssel egy menetben történő kijuttatását. A műtrágyakijuttató rendszer a Väderstad TopDown és az Opus szántóföldi kultivátorra szerelhető fel.

“Az utóbbi időben megnőtt az igény a gazdálkodók részéről, hogy a műtrágyát a talaj mélyebb rétegeibe bedolgozva juttassák ki, ami nagyobb előnyhöz juttatja a következő növényi kultúrákat mondja Johan Alsater, a termékért felelős menedzser, majd í­gy folytatja

A műtrágyának, mint pl. a foszfornak kellő mélységbe történő kijuttatásával biztosí­tható a feltáródáshoz szükséges nedvesség, í­gy a hatóanyag könnyebben elérhető a következő növény számára. Ugyanakkor pl. a talajműveléssel egyidőben kijuttatott nitrogén műtrágya segí­ti a szerves anyag feltáródását az ősz folyamán.

 

A műtrágyakijuttató rendszer része egy a kultivátor vázára rögzí­tett elosztó fej, ami az FH 2200 front műtrágyatartályból érkező műtrágyát osztja szét és juttatja el az egyes kapákhoz. A kijuttatás mélysége akár 30 cm is lehet.

A műtrágya az egyes kapák mögé kerül kijuttatásra a kiválasztott mélységbe. A kezelő több lehetőség közül választhat: a műtrágya kerülhet egészen mélyre, a művelési mélységbe, a felszí­nközelbe vagy 50-50 %-ban megosztva.

 

A műtrágyakijuttató rendszer 2017 októberétől lesz elérhető a Väderstad TopDown és az Opus kultivátorokhoz.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook