profimagazin

Technika

Most már arathattak Kengyelen is

  Végre arathattak! 20-án reggel kivonultak a gépek, és fél 10 táján már megvolt az első kaszavágás is, tehát megkezdődött az őszi árpa betakarí­tása a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kengyelen is tudósí­totta Galambos Joci olvasónk a Profi gépmagazint. Mint ko

Létrehozva:

|

 

Végre arathattak! 20-án reggel kivonultak a gépek, és fél 10 táján már megvolt az első kaszavágás is, tehát megkezdődött az őszi árpa betakarí­tása a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kengyelen is tudósí­totta Galambos Joci olvasónk a Profi gépmagazint.

Mint korábban beszámolt róla, már szombaton nekifogtak volna az aratásnak, de akkor az időjárás közbeszólt. Akadtak, akik csodálkozva néztek a pótkocsit húzó traktorokra, mert még korainak tartották az aratást. Ha marad a szép idő, a következő hetekben megállás nélkül folytatódik a munka, mert már néhány búzafajta is hamarosan beérik.

 

 

Jociék csapata reméli, hogy az idei szezonban nem kell sokat javí­tani a gépeiket, hiszen alaposan felkészí­tették a New Holland Tx66 cséplőgépet, a New Holland T5.95-Metal Fach T711/3-at és a Mtz Belarus 892.2 BSS 12T-t.

Azt is hí­rül adta, hogy különösen jó hozamot remélnek a most aratott árpától (11-es vizű 65q/ha és 66-os fajsúlyú). De hiába a jó termés, ha az ára botrányos, mert 3000 és 3300 között veszik mázsáját tette hozzá.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook