profimagazin

Technika

Mezőgazdaság 4.0: Teljes átláthatóság a BPW AGRO Hub mérlegelő rendszerrel történő szállí­tás, rakodás, szórás, abrakolás és mérlegelés során.

A beszállítók és a gazdálkodók mostantól folyamatosan nyomon követhetik a pótkocsik összsúlyát és hasznos terhelését – akár menet közbeni is: Az alvázra szerelt AGRO Hub mérőrendszer, amelyet a BPW az Agritechnica 2019 kiállításon (15. csarnok, E05 stand) mutat be, méri a szóróeszközök, valamint a töltő- és takarmánykeverő kocsik terhelését. Ennek a rendszernek a használatával a szállítást végző pótkocsik megtakaríthatják a hídmérleghez és a rakodóudvari mérleghez vezető utat. A rendszer vezeték nélkül hálózatba kapcsolható és nem igényel mozgó mechanikai alkatrészeket.

Létrehozva:

|

  • Most a gyártási szériában: alvázba szerelt számítógép digitális mérlegelő rendszerrel a mezőgazdaság és az építőipar számára
  • A rendszer precíz mérlegelést végez, még akkor is, ha a járművel nehéz terepviszonyok között közlekednek.
  • Sokoldalú alkalmazási lehetőségek – a szóróeszköztől a takarmánykeverő kocsiig bezárólag
  • Az üzemeltetési költségek csökkentése és a beszállítók pontos elszámolása

 

Az AGRO Hub rendszerrel a BPW egy többfunkciós digitális rendszert biztosít a járműipar számára, amely a következő lehetőségeket ajánlja: az érzékelők folyamatosan jelzik a pótkocsi tengelyterhelését, sebességét és haladási irányát, rengeteg hasznos adat kinyerését biztosítva: ide soroljuk a pótkocsi összsúlyát csakúgy, mint a napi és az összesített futásteljesítményt, az üzemóraszámot. Az adatok kiolvashatók ISOBUS kommunikáció által a vontató járműben elhelyezett kiegészítő terminálon keresztül, vagy pedig egyszerű Android vagy iOS alkalmazás segítségével.

 

Az alkalmazás áttekinthető grafikák formájában jeleníti meg az információkat okostelefonon vagy táblagépen.

 

A felhasználó számára a rendszer leegyszerűsíti az elszámolást – amely tetszés szerint történhet a súly, az üzemóra vagy a futásteljesítmény alapján.

 

Bizonyos mezőgazdasági járműtípusok esetén ez a súlymérőrendszer jelenti a hatékony termelési folyamatok kulcsát: a hígtrágyszóró esetén a szórási mennyiség súlyfüggő szabályozása az előfeltétele annak, hogy a trágyázószert költséghatékonyan és környezetkímélő módon, precízen lehessen kijuttatni.

Amennyiben a szarvasmarha-tenyésztők szeretnék tudni, hogy a takarmánykeverő kocsi mennyi takarmányt rakodott és adagolt, a mérlegelő rendszernek köszönhetően most biztosított számukra a teljes ellenőrzés – még teljesen feltöltött keverőtartály esetén is.

A szállító járművek számára az AGRO Hub megtakarítja a hídmérleghez vezető utat – ezáltal idő- és költségmegtakarítás érhető el. Problémamentesen ellenőrizhetők és dokumentálhatók a különböző átvevőhelyeknek szállított részmennyiségek is.

A rendszert kifejezetten nehéz körülmények közötti felhasználásra tervezték; rendkívüli hőmérséklet-ingadozássok esetén is megbízható mérési eredményeket biztosít. Intelligens algoritmus gondoskodik arról, hogy a mérési pontosság nehéz terepviszonyok között is megfelelő legyen.

A BPW AGRO Hub rendszert mostantól első ízben kínálhatják a vezető mezőgazdasági gépgyártók opcióként.

Csánk Péter, a BPW Agrar értékesítési vezetője azzal számol, hogy a mérlegelő rendszer gyorsan érvényesülni fog a piacon: „Az AGRO Hub a mezőgazdaság területén jelentős mértékben hozzájárulhat a hatékonyság növeléséhez, gyors megtérüléssel. A rendszert a gazdálkodókkal és a járműgyártókkal szoros együttműködésben fejlesztettük ki, ezért annak installálása éppen olyan átgondolt és egyszerű, mint a mindennapi használata.


A BPW most megkezdi az AGRO Hub digitális mérlegelő rendszerrel felszerelt tengelyek és aggregátok sorozatgyártását. (Forrás: BPW)

Néhány szó BPW Agrarról
A BPW-Hungária Kft, amely a BPW Bergische Achsen KG 100 %-os tulajdonú leányvállalata, a BPW csoporton belül a mezőgazdasági alvázrendszerekre és speciális tengelyekre szakosodott. A vállalat termékportfoliója a futótengely-csonkoktól kezdve az egyedi tengelyeken át a kerettel rendelkező komplett tridem futóművekig terjed, beleértve a rugózást és a felszerelt fékrendszert is több mint 30 t összterhelésre méretezve. Magyarországon több mint 1 500 alkalmazott foglalkozik kiváló minőségű és műszakilag kifinomult tengelyek, továbbá alvázrendszerek gyártásával. A mezőgazdasági termékeket a BPW csoport világszerte tevékenykedő tagvállalatain keresztül forgalmazzák. www.bpwagrar.com

Néhány szó a BPW csoportról
A BPW csoport a minden olyan termék kutatásával, fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, amely a közlekedési eszközöket mozgatja, biztosítja, megvilágítja, intelligenssé teszi és digitálisan hálózatba kapcsolja. A vállalati csoport a BPW, Ermax, HBN, HESTALés az idem telematics márkáival világszerte keresett rendszerpartner a haszongépjármű-ágazatban, ami az alvázakat, a fékeket, a világítást, a zárási és karosszéria-technológiát, a telematikát, továbbá a tehergépkocsik, trélerek és autóbuszok további fontos komponenseit illeti. A BPW csoport átfogó mobilitási szolgáltatásokat nyújt a közlekedési vállalatoknak. Ezek a globális szervizhálózattól kezdve a pótalkatrész-ellátáson át a járművek, járművezetők és a rakomány intelligens hálózatba kapcsolásáig terjednek. A tulajdonos által vezetett vállalati csoport jelenleg 7 200 alkalmazottat foglalkoztat több mint 50 országban és 2017-ben 1,48 milliárd € konszolidált árbevételt sikerült realizálnia. www.bpw.de

Kapcsolat:
Lenner Nóra

Marketing munkatárs

Tel:       +36 94 517-349

Fax:      +36 94 517-361

Mobile: +36 20 527 3134

Email:   LennerN@bpw.hu

 

profimagazin.hu

Hirdetés

Fókuszban

Facebook