profimagazin

Technika

FPT Vector V20 910 LE-s motor

  Az FPT (Fiat Powertrain/Iveco) motorgyár, amely a CNH Industrial kötelékében gyárt nagysorozatú, korszerű motorokat a New Holland, Case IH és Steyr márkák traktoraihoz, betakarí­tógépeihez, magajáró rakodóihoz és épí­tőipari gépeihez, valamint az Iveco haszonjárművekhe

Létrehozva:

|

 

Az FPT (Fiat Powertrain/Iveco) motorgyár, amely a CNH Industrial kötelékében gyárt nagysorozatú, korszerű motorokat a New Holland, Case IH és Steyr márkák traktoraihoz, betakarí­tógépeihez, magajáró rakodóihoz és épí­tőipari gépeihez, valamint az Iveco haszonjárművekhez és autóbuszokhoz. Ezeken kí­vül vasúti és ví­zi járművekbe is beépí­tik azokat, továbbá más mezőgazdasági erőgépekben (Claas, Landini, McCormick stb.) is lehet velük találkozni.

Az FPT a közelmúltban egy új, nagyteljesí­tményű motorral jelent meg a piacon, amely eddig hiányzott a kí­nálatából. A 20 liter hengerűrtartalmú V elrendezésű 8 hengeres, hengerenkénti négyszelepes Common Rail befecskendező-rendszerrel szerelt motor maximális teljesí­tménye 910 LE (669 kW). A 90 fokos szöget bezáró 2×4 henger a maximális teljesí­tményt 1800 f/min fordulatszámon adja le. A motor maximális nyomatéka 4100 Nm 1500 f/min fordulatszám mellett. A motor teljesí­tmény-súlyaránya 13%-kal kedvezőbb a hasonló konkurens konstrukciókénál.

Hirdetés

Fókuszban

Facebook