Gépesítés

Technika

Már most gondoljon MaterMacc vetőgépének felkészítésére!

A vetőgépek szezon előtti felkészítése során egyes részegységek, illetve alkatrészek állapotára szükséges kiemelt figyelmet fordítani.

Létrehozva:

|

Vizsgálja meg a vetőtárcsa furatait, hogy nincsenek-e eltömődve. Ha fenn áll ez a probléma, szüntesse meg az eltömődést, hogy a vetés során ne okozzon fennakadást!

Ellenőrizze a láncok feszességét, illetve szükség esetén végezze el a görgős lánc kenését!

A magadagoló egységnél nézze meg a műanyag vetőelemet, hogy sérülés, repedés található-e rajta!

Ellenőrizze a meghajtó ékszíj feszességét, illetve a ventilátor variátortárcsáját is!

A vetőegységek kerekénél nézze át a csapágyakat és a perselyeket, szükség esetén cserélje ezeket.

Tekintse át a traktor és munkagép közötti kardántengely burkolatát, az esetleges balesetek elkerülése érdekében.  A kardánkeresztek állapotára is nagy figyelmet kell fordítani, hogy nem tapasztal-e a csészéknél rendellenes mozgást működés közben.

A tömlők és adagolócsövek állapotának felülvizsgálata, illetve a tömlőket rögzítő bilincsek megfelelő rögzítése is kiemelt fontosságú, hogy a vetés során használhatóak legyenek.

A kultivátor szezonra való felkészítését az alábbiak szerint végezze el:

Az első használat előtt győződjön meg róla, hogy a rögzítőelemek megfelelő állapotban vannak (összekötő rudak, csavarok, anyák, stb.), illetve, hogy az érintett alkatrészek optimális helyzetben, szorosra lettek húzva. Soha ne használja a gépet, ha ezek az elemek nincsenek jó állapotban, vagy rögzítésük nem elfogadható.

Tisztítsa meg az alkatrészeket mindenfajta szennyeződéstől. Ennek elmulasztása duguláshoz, illetve hibás működéshez vezethet, de akár a kerekek megszorulását is eredményezheti.

Mindezek mellett kiemelt feladat még a hajtóláncok és tengelyek karbantartása. Mindkettőre vonatkoztatható a rendszeres zsírozás. Kenjen egy vékony réteg zsírt a görgőkre és a fogaskerekekre, hogy így a láncok folyamatos futását elősegítse.

A karbantartás során fordítson figyelmet a lúdtalpkapák állapotára is. Ha már elkoptak a rendszeres használat során, akkor mindenképpen cserélje ki ezeket az elemeket!  

Amennyiben úgy ítéli meg, hogy vetőgépe, illetve kultivátora felkészítése már nem volna gazdaságos, akkor keresse bizalommal kollégáinkat, hogy egyénre szabott ajánlatot készíthessenek az Ön részére! Természetesen abban az esetben, ha géppark bővítésben, vagy gépmodernizálásban gondolkodik, új MaterMacc gépeinkkel is állunk rendelkezésükre.

Alkatrész:

Orbán Zoltán                                                Szekendi Péter
+36-30-275-6011                                            +36-30-249-5894
zoltan.orban@agroazis.hu                         peter.szekendi@agroazis.hu

Szerviz:

Kovács László
+36-30-399-2506
laszlo.kovacs@agroazis.hu

Agroázis (x)

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook