Gépesítés

Technika

Hígtrágya kijuttatás kukorica sorközben Vervaet HydroTrike XL magajáróval

A holland Vervaet, a háromtengelyes, ötkerekes, plus két kitolható tehermentesítő kerékkel is rendelkező, 14 m3-es tartállyal felszerelt magajárójára sorközjáró kerekeket szerelve, alkalmassá tette a gépet a vegetációs időszakban a hígtrágyának kukorica sorközi kijuttatására is.

Létrehozva:

|

A magajáró kerekein keresztül öt sorközben oszlik el a talajterhelés. A központi guminyomás-szabályzó segítségével a guminyomás, a talajviszonyokhoz állítható be – írja a Profi Magazin.

A mellső kerékpárral kormányozható hígtrágya kijuttató, automatakormányzással is rendelkezik, így biztosítható a pontos sorközben járása. A kijuttatás késes csúszó csoroszlyákkal felszerelt, 18 soros ejtőcsővel kijuttató kerettel történik, így a hígtrágya túlnyomó része közvetlenül a talajba kerül.

A sorköz hígtrágyázót helyspecifikus kijuttatásra alkalmas tápanyagtérkép olvasóval, RTK-GPS antennával és hatóanyag elemző NIR szenzorral is felszerelték.

Így pontosan dokumentálható a kijuttatott hígtrágya mennyisége és annak hatóanyagtartalma és betarthatók az N-direktívára vonatkozó EU-s előírások.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook