Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Gépesítés

Technika

A téli átvizsgáláson és felkészítésen átesett gépekkel gondtalan lesz a szezon!

A KITE Zrt. 50 éves működése során összegyűlt tapasztalatok megmutatták a téli nagyjavítás előnyeit. Különösen a jótállási időn túljutott, de akár az egy-két éves gépek esetén is nagy jelentősége van a szezonon kívüli átvizsgálásnak, az állapotmegőrzésnek. Ezzel időt, pénzt takaríthat meg, és ami fontosabb, csökkentheti szezon során a nem kívánt leállások idejét.

Nagyon fontos, hogy minden gépüzemeltető megfelelő előrelátással és körültekintéssel járjon el a gépek felkészítési sorrendjének megtervezésénél. Ehhez kínálnak jó lehetőséget a KITE Zrt. téli nagyjavítási programjai, melyek keretében felmérjük a partnerünk által javíttatni kívánt berendezéseket.

A szezonon kívüli átvizsgálás a következő előnyöket nyújtja:

  • Lehetőség nyílik a fő egységek kalibrációjára, pontos beállítására. Ennek során pl. a nyomatékváltó használati állapotának megfelelő kapcsolási pontokat beállítja a rendszer.
  • Elvégezhetők azok a kopóalkatrészcserék, amelyek fontosak a szezonális munkák során, meghibásodásuk kiesést jelentene a munkavégzésben, és akadályozná a pl. vetési szezon során annyira fontos időterv betartását is.
  • Idősebb traktorok esetében lehetőség nyílik a téli átvizsgálás során az élettartama végére jutott főegységek felújítására, beállítására is. Ezzel megelőzhetők a munkavégzés során váratlanul megjelenő leállások, illetve nem kell szezonban az alkatrész beérkezésére, az egység összeszerelésére várnia. A KITE Zrt. sokéves tapasztalatára támaszkodva tanácsot ad az elhasználódásból adódó javítások megfelelő időpontjának kiválasztásához is.
  • A tervezett javítások során rendelkezésre állnak azok a célszerszámok, amelyek az előírásszerű javítás kivitelezéséhez szükségesek.
  • Lehetőség nyílik továbbá az egyre lényegsebbé váló elektronikai rendszerek ellenőrzésére és szükség szerinti javítására is. Az elektronikai rendszerek biztos működése előfeltétele a traktor megbízható szezonális munkavégzésének. Elvégezhetők a vezérlőegységnél azok a programfrissítések, amelyek időigényesek, utólagos kalibrációt igényelnek, ezért szezonális munkák közben nem szívesen kezdjük el futtatásukat. A frissítés azonban segíti a gyár tapasztalatai lapján elvégzett fejlesztések gépére telepítését.
  • A téli nagyjavítások lehetőséget nyújtanak a gyári módosítások, termékfejlesztő programok elvégzésére is.

Fontos megemlítenünk, hogy a téli átvizsgálási programok nem csak azon gazdaságok számára elérhetők, amelyek saját műhellyel rendelkeznek, hiszen a KITE Zrt. saját gépműhelyeiben is kérhető az átvizsgálás. Jelenleg országosan 16 alközponti műhellyel állunk partnereink rendelkezésére. Az elmúlt években új műhelyberuházások történtek Zalaszentbalázson, Kaposváron, Szászberken, és folyamatban van több új műhelyünk építése is, valamint elkezdődtek a már korábban megépített műhelyeink korszerűsítései, valamint az ott lévő műhelyállások számának bővítése. Annak érdekében, hogy a KITE Zrt. által nyújtott javítási szolgáltatásokat teljessé tegyük, öt évvel ezelőtt útjára indítottuk nádudvari szakműhelyünket is, ahol a speciális szaktudást igénylő alkatrészek javítását, diagnosztizálását tudjuk elvégezni. Ezen speciális területhez tartozik a DPF tisztítás, üzemanyagellátórendszer-bevizsgálás, komplett motor- és hengerfej-felújítás, főtengelyköszörülés is.

Egy stabil géppark elengedhetetlen feltétele az agronómiai szempontból is megfelelő időben elvégzett tavaszi munkáknak. Az így elvégzett munka lehetővé teszi a környezettudatos gazdálkodás kialakítását is. Ezzel nem utolsó sorban hozzájárul a következő aratás sikeréhez is.

További részletekért keresse a területileg illetékes after-sales vezető kollégáinkat!

KITE SZERVIZ – MOZGÁSBAN TARTJUK A MAGYAR MEZőGAZDASÁGOT!

Kite Zrt.

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés