Benyújtotta hazánk az Európai Bizottsághoz a magyar KAP Stratégiai Tervet, a 2023-2027 közötti időszak agrár-élelmiszeripari támogatási rendszerét meghatározó legfontosabb dokumentumot. A terv készítése széles körű társadalmi...
A tavalyihoz hasonlóan az idén is 930 millió forint keretösszeggel támogatják a hungarikumok népszerűsítését három célterületen - közölte Nagy István agrárminiszter kedden a 2022. évi hungarikumok...
Az utóbbi időben a rendszeres és alapos határellenőrzés ellenére is előfordultak a hazai boltokban olyan citrusfélék, amelyekben a megengedett határérték feletti vagy pedig az EU-ban már...
A szingapúri Nagyang Műszaki Egyetem és az amerikai Harvard Egyetem tudóscsoportja kifejlesztett egy "okos", biológiailag lebomló és fenntartható élelmiszer-csomagolóanyagot, amely elpusztítja az emberre veszélyes mikrobákat. Emellett...
A H2020 programból finanszírozott DEMETER-projekt keretében új pályázati felhívást hirdettek meg az agrár-élelmiszeripari ágazatban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k), közép- és felsőfokú oktatási intézmények, valamint...
Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke elmondta, már 2021 végén sem tudták lenyelni a takarmányár-növekedést a tenyésztők, így a fogyasztók készülhetnek az idei újabb áremelésre.
Raskó György agrárközgazdász szerint a pékségekben olyan termékek ára is emelkedik, ahol azt a piac nem indokolná.
Nehéz helyzetet hozott a sütőiparban a liszt és az energia árának emelkedése. A növekvő költségeket előbb-utóbb kénytelenek beépíteni a termékek, köztük a kenyér árába is.
Mindegyik alapanyag drágább lett, különösen a növényi olaj ára nőtt.
Nem szolgáltak jó hírekkel a European Health Interview Survey (EHIS) legújabb adatai, melyeket most hozott nyilvánosságra az EUROSTAT.