A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének felmérése szerint a hazai lakosság nagy része még mindig a szüleitől átvett vagy tanult étkezési szokásokat követi.
A Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programból az Agrárminisztérium a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások részére 13 jogcímen átmeneti támogatás igénybevételét tette lehetővé.
Már átlagosan 240-et megeszik egy évben minden egyes magyar ember, import nélkül már nem is lenne csökkenthető az étvágy.
A Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (NEFAG) szarvasgomba-feldolgozó üzeme hozzájárulhat a Magyarországon is több évszázados múltra visszatekintő szarvasgomba-gyűjtés, illetve -fogyasztás hagyományának újraélesztéséhez.
Jóval a határidő előtt, már 2020. október 7-én valamennyi érintett termelő számára teljesítette a Magyar Államkincstár (MÁK) a válságkezelésre félretett tartalék kifizetését. Idén 71 ezer gazdálkodó...
Az Európai Unióban az elmúlt hetekben kis mértékben ugyan, de tovább folytatódott a nehézbárány-ár mérséklődése, ugyanakkor a könnyűbárány-ár emelkedett.
Az idén is lesz elég méz Magyarországon, a méztermés és a tartalékok a mintegy 10 ezer tonna körüli belső fogyasztást a gyengébb eredmények ellenére is fedezik...
A Josef Manner & Comp. AG gyártó elővigyázatosságból visszahívja a Müller hálózatban forgalmazott MAN 223820 (3) Manner Powidl Knopee (Manner Powidl Puszedli) 180G kiszerelésű terméket. Az...
A járvány miatti bizonytalanságok, munkaerőhiány, valamint a tavaszi aszály és a fagykárok után az agráriumnak is nehéz év a 2020-as.
Új sütőüzemet alakít ki debreceni központi telephelyén a Hajdúsági Sütödék Zrt. az okosélelmiszerek fagyasztott verzióinak gyártására – közölte a cégcsoport vezérigazgatója