Már hetek óta sóban tartják a tradicionális húsvéti sonkákat a Gyulahús szakemberei. Az ínyencségeket ezt követően 24 órán át hideg vízben áztatják, majd füstölik. Az önkormányzati...
Közérdekű bejelentés alapján indított vizsgálatok tárták fel a Twist márkájú heringikra Anisakida fornálféreg szennyezettségét. A termékből 1,5-2 cm sérült lárva részeket mutattak ki. A Dániából beszállított...
2019-ben több mint 11 százalékkal növekedett az Amerikai Egyesült Államok fagyasztottgyümölcs-importja. A hirtelen növekedés oka a bogyók és a trópusi gyümölcsök világpiaci árának alakulása a dollárhoz...
A következő három évben összesen mintegy 4,8 milliárd forint támogatást biztosít az agrártárca uniós források felhasználásával a magyar borok népszerűsítésére. Az erről szóló rendeletek szerint az...
Az Agrárminisztérium a korábbi évekhez hasonlóan, idén is vissza nem térítendő támogatást nyújt a szőlőültetvények megvédéséhez. A támogatása iránti kérelmet március 31-ig tudják benyújtani a szőlőtermelők....
Az agrár- és élelmiszeripari szereplők innovatív megoldásait a hazai támogatásokon kívül jelentős nemzetközi pályázati források is ösztönzik: az uniós Horizont 2020 program ugyan utolsó évéhez érkezett,...
2019-ben az előző évekhez hasonló értékű konzervbabot értékesített a külpiacokra Olaszország. A mennyiséget vizsgálva kisebb csökkenés mutatkozik.
Egy új francia tanulmány szerint egyre tudatosabbak a francia fogyasztók. Rekordkevés alkoholos italt isznak, míg az üdítők fogyasztása növekszik. 2018-ban a francia háztartások költségvetésük 2,9%-át költötték...
Miután Ukrajna kedvezményes baromfihús kvótáján belül egyre nagyobb arányban a magyar piacra szállít, ideje komolyan vennünk az Ukrán versenytársat az állati termékek piacán is.
1925-ben Magyarországra is elhozta a világújdonságnak számító, úgynevezett dobozsajtot Stauffer Frigyes sajtkészítő mester. A kezdeti sikerek után a csomagolásra rákerült a készítő szülőhazájának címerállata, a svájci...