A H2020 programból finanszírozott DEMETER-projekt keretében új pályázati felhívást hirdettek meg az agrár-élelmiszeripari ágazatban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k), közép- és felsőfokú oktatási intézmények, valamint...
Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke elmondta, már 2021 végén sem tudták lenyelni a takarmányár-növekedést a tenyésztők, így a fogyasztók készülhetnek az idei újabb áremelésre.
Raskó György agrárközgazdász szerint a pékségekben olyan termékek ára is emelkedik, ahol azt a piac nem indokolná.
Nehéz helyzetet hozott a sütőiparban a liszt és az energia árának emelkedése. A növekvő költségeket előbb-utóbb kénytelenek beépíteni a termékek, köztük a kenyér árába is.
Mindegyik alapanyag drágább lett, különösen a növényi olaj ára nőtt.
Nem szolgáltak jó hírekkel a European Health Interview Survey (EHIS) legújabb adatai, melyeket most hozott nyilvánosságra az EUROSTAT.
A lakosság, a kereskedelem és a karitatív szervezetek számára egyaránt hasznos lehet az a hiánypótló ajánlás, amit a lejárt minőségmegőrzési idejű termékek fogyaszthatósági határidejéről állított össze...
A Lengyel Statisztikai Hivatal (GUS) december végi adatai szerint a szabadföldi zöldségfélék belföldi termésmennyisége 2020. évihez képest 1%-kal csökkent, és ez a visszaesés az egyes fajok...
Ez az év is élelmiszer drágulással indul, januárban 10-15 százalékkal tovább emelik a liszt árát. Az elmúlt két évben folyamatosan drágult a kenyér, ám ez a...
2022. január 3. és 2022. január 31. között pályázhatnak a gazdálkodók az új „A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” elnevezésű...