Bár a vendéglátósok nem örülnek annak, hogy februártól Szép-kártyával is lehet élelmiszert venni, a vásárlók egy részének azonban a lehetőség könnyítést jelenthet. Az még kérdés, hogy...
Az EU 2022. január 18-án megjelent rendelete alapján 2022. augusztus 7-ig állíthatók elő a titán-dioxid (E171) élelmiszer-adalékanyag felhasználásával készített élelmiszerek, amelyek legkésőbb a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági...
A meghatározott élelmiszerek februártól érvényes rögzítése nem okoz hátrányt a hazai termelőknek, beszállítóknak, alapvetően a kiskereskedelmet érinti, és csak a profitjuk kis százalékát - hangsúlyozta szerdai...
Manapság már alapvető fogyasztói igénynek tekinthető, hogy az úgynevezett „földesáruk” megmosva kerüljenek a boltok polcaira. Ezzel párhuzamosan egyre több vizsgálat során fedezhető fel magas klorát-/perkloráttartalom a...
Például a krumpli 55,7 százalékkal volt drágább ősszel, mint egy évvel korábban.
Az élelmiszer-biztonságot támogató kutatást végeztek a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán, a nemzetközi program keretében azt vizsgálták, hogy a kukorica feldolgozása során megjelenő,...
A burgonya már majdnem harmadával kerül többe, mint egy éve, a KSH friss adatai szerint. Az adatok alapján a krumpli a legjobban dráguló termék, és a...
Kézzelfogható valósággá vált a hazai agráriumban a digitális világ, az új technológiák nyújtotta előnyöket már nemcsak a növénytermesztésben, hanem az állattenyésztésben is előszeretettel alkalmazzák a gazdálkodók....
Az Európai Unió 2021. december 7-én módosított ÁFA-irányelve a tagállamok számára minimálisan 15%-os általános ÁFA-kulcsot határoz meg, de lehetőséget ad arra, hogy bizonyos termékkörök esetében csökkentett...
Környezettudatos újításokat vezet be húskészítményeinél az Aldi és a Lidl Németországban.