Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Élelmiszergazdaság

Piac

Új piac nyílt a Kultúrkúria kertjében

Április 16-án már második alkalommal került megrendezésre a Klebelsberg Kultúrkúria kertjében a Piac A Fekete Macskához elnevezésű termelői piac és vásár.

A szervezők Hidegkút szívében kéthetente vasárnaponként 8-13 óráig várják az érdeklődőket, ahol élettel telik meg a helyszín. A piacon túl, szabadtéri közösségi helyszínként is szolgáló területen mindig történik valami, ahová akkor is érdemes kijönni, ha "csak" egy jó találkozásra vágyik az ember.


Forrás: fb: Klebelsberg Kultúrkúria

A szervezők a helyi közösségek erejére, a Kultúrkúriába járók sokaságára és a döntően helyi termelők árukínálatának folyamatos bőségére számítanak. Szakmai partnerük a Hüvipiac, névadóul pedig a nálunk lakó fekete kandúrt választották.

Ahogy az egy jó termelői piacon lenni szokott, itt is lehet kóstolni, és meg is tudhatunk ezt-azt a portékákról, a termelők szívesen mesélnek róluk. Finom kézműves élelmiszerek, házi sajtok, szörpök, mézek, lekvárok, és szép kerámiák is megtalálhatók a piacon. Bárki talál magának vásárfiát, és teljesen mindegy, hogy az illető édesszájú, vagy egy darab füstölt hús indítja be a fantáziáját.

Aki a tágabban vett környéken tartózkodik vasárnap délelőtt, annak kihagyhatatlan program a Piac a Fekete Macskához meglátogatása, mely kutyabarát hely.

agrotrend.hu / NAK / Klebelsberg Kultúrkúria

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés