A tejfehérje-érzékenyek számára is fogyasztható, allergénmentes, az immunrendszert is támogató tejtermékek fejlesztése és előállítása a célja a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a...
Az utóbbi időben újra fel-felbukkannak írások, amelyek próbálják a margarint a vajnál egészségesebb élelmiszerként bemutatni. Cikkünkben ezt a mítoszt leplezzük le.
Advent időszakában sokan adományozással segítik szebbé tenni nehezebb sorsú embertársaik számára az ünnepeket. Az élelmiszer-adományozás az egyik legkézenfekvőbb és legjobb megoldás, azonban ennek is megvannak a...
Jórészt mozdulatlan maradt a globális élelmiszeralapanyag-árak összesített mutatója novemberben. A gabonafélék, a húsok és tejtermékek nemzetközi árának csökkenése ellensúlyozta a cukor drágulását.
Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ védjegy arany fokozatát. A Nébih által koordinált...
Idén 186 szaloncukorból választottunk, ami rekord, hiszen az előző évben csak 152 féléből választhattunk. A szaloncukrokat 28 gyártó küldte be, tehát nagyon sok újdonsággal találkoztunk idén...
Országos célellenőrzést rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) miután közvetlen fogyasztásra szánt tejtermékekben határérték feletti mennyiségben mutatott ki aflatoxin-szennyezést a hatóság laboratóriuma. Az érintett tételek...
Nem kizárt, hogy sikerülni fog nekik.
Az Európai Bizottság adatai szerint az Európai Unió 19,5 százalékkal kevesebb, 3,32 millió tonna (friss, fagyasztott és feldolgozott) sertéshúst értékesített a nemzetközi piacon 2022 január–szeptemberében, mint...
A nyerstej termelői ára nemzeti valutában kifejezve az Európai Unióban 46 százalékkal, az USA-ban 33 százalékkal, Új-Zélandon 9 százalékkal emelkedett 2022 szeptemberében az egy évvel korábbihoz...