Élelmiszergazdaság

Piac

Már tart a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

A korábbi évek gyakorlatát követve Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést.

Március 1-28-a között az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrökre.

A tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés a gasztronómiai hagyományoknak megfelelő termékekre fókuszál. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által koordinált akció során a megyei kormányhivatalok ellenőrei kiemelt figyelemmel vizsgálják a pácolt, a füstölt nyers, vagy főtt húskészítményeket, kiváltképp a húsvéti ünnepek előtt keresett sonkát, a tojást, az édesipari termékeket, a különféle borokat és egyéb szeszes italokat, a szezonális zöldség-gyümölcsöt, valamint ezen termékek előállítóit, forgalmazóit.

A hatóság emberei az előttünk álló hónapban különös figyelemmel ellenőrzik az élőállat, elsősorban a nyúl és a bárány-szállításokat is.

agrotrend.hu / fm

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés