Agrárpénzek

Piac

Megvalósulhat a Tokaji Borvidék Borászati Közösségi Infrastruktúra Program

A kormány támogatja a programot, az erről szóló kormányhatározatot a Magyar Közlöny keddi számában tették közzé.

Létrehozva:

|


fotó: 123rf

A közlemény szerint a kormány támogatja, hogy a Tokaji Borvidéken a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa – mint kedvezményezett – borászati közösségi infrastruktúra programot valósítson meg azzal a céllal, hogy a Tokaji Borvidéken lévő valamennyi borászat borkészítési technológiai hátterét közösségi alapon alakítsák ki, illetve javítsák. Ehhez pedig valamennyi tokaji borvidéki borászat egyenlő feltételekkel hozzáférhessen.

Emellett a kormány felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, valamint a földművelésügyi miniszterrel együttműködésben gondoskodjon 3 milliárd forint költségvetési támogatás biztosításáról a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa számára. Ez a forrás a Tokaji Borvidék Borászati Közösségi Infrastruktúra Program befogadó- és a programhoz kapcsolódó egyéb épületek létesítéséhez; a programot kiszolgáló további infrastrukturális fejlesztések megvalósításához, valamint a közösségi infrastruktúra program lebonyolítási költségeinek fedezéséhez szolgál forrásul. El kell készíteni továbbá a támogatás költségvetési átcsoportosításához szükséges előterjesztést is a kormány számára.

A végrehajtásért a nemzetgazdasági miniszter, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel és a földművelésügyi miniszterrel együttműködésben felelős. A határidő pedig azonnali – olvasható a Magyar Közlönyben.

agrotrend.hu / mti

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook