Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Élelmiszergazdaság

Itt az első Erős Pista Feszt az Univertől

Október 13-14-én rendezi meg – Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármesterének fővédnöksége mellett – az Univer Product Zrt. Kecskemét-Hetényegyházán, az első Erős Pista Fesztet. Az ingyenes eseményen az egész családnak szóló szórakoztató és izgalmas programokat kínálnak. Emellett a nagyközönség betekintést nyerhet a vállalat gyártási folyamataiba, megismerhetik, hogyan készülnek a kecskeméti hungarikumok, az Erős Pista és a Piros Arany. A fesztivált a tervek szerint évente megrendezik majd, bízva abban, hogy hamarosan az egész országban ismert, emblematikus eseménnyé fejlődik.

Egy egészen új kezdeményezéssel jelentkezik – a vállalat korábbi nyílt napjait továbbgondolva és átalakítva – október 13-14-én, Kecskemét-Hetényegyházán az Univer Product Zrt. Ekkor rendezik meg ugyanis az Erős Pista Fesztet, amelynek célja, hogy bevezesse a nagyközönséget a cég kulisszái mögé, illetve a család és az összetartozás élményét hangsúlyozza. Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a fesztivál kapcsán így fogalmaz: „Rohanó világunkban még hangsúlyosabb szerepet kapnak a valós emberi értékek. Utóbbiak között is kiemelkedő a közösség, legyen az család, városrész vagy akár egy egész város, nemzet. Büszkeséggel tölt el, hogy a kecskemétiek lelkes közösségépítők, és büszke vagyok arra is, hogy az Univer valódi kecskeméti cégként nem csak támogatója, de immár aktív szervezője is e szellemiség fennmaradásának.”

Fotó: Univer Product Zrt.

A fesztivál hangsúlyos eleme és látványossága, hogy a nagyközönség is beléphet a cég idén júniusban átadott, az élelmiszeripar abszolút csúcstechnológiáját felsorakoztató új üzemébe. Így testközelből is megismerhetik az Univer gyártási folyamatait, s egyben azt is, hogyan készülnek a cég hungarikumai, az Erős Pista és a Piros Arany.

„Nem titkolt szándékunk, hogy hosszútávon egy igazi, régiókon átnyúló élményprogramot hozzunk létre. Ennek értelmében a vállalat egyértelmű szándéka, hogy az Erős Pista Feszt idővel olyan új turisztikai attrakcióvá váljon, amely Kecskeméten és a város szűkebb környezetén túl, az ország más részeiben élők számára is okot ad a felkerekedésre és utazási célponttá válik” – hangsúlyozta Molitorisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Univer Product Zrt.

Az esemény kapcsán az Univer Product Zrt. számára fontos volt, hogy az elmúlt évben elindított #Pistázdmeg! országos kampányát ezen a rendezvényen tovább népszerűsítse, valamint az is, hogy működése egyik legfontosabb alappillérét a közösségépítést fókuszába állítsa. Ennek megfelelően mindkét nap olyan programokkal készülnek – Univer kvíz, erősember bemutató, kóstoló, paprika workshop vagy „Bírod a csípős ízt?” vetélkedő -, amelyek a család minden tagját leköthetik és szórakoztatják.

Az idei Erős Pista Feszt díszvendége Szőke Gábor Miklós, aki a cég kecskemét-hetényegyházi üzemének kertjében álló „Az Erő Eszenciája” szobor alkotója. A szobrászművész ráadásul aktív szerepet is vállalt a rendezvény során, hiszen tagja volt annak a zsűrinek is, amelyik a környékbeli iskolásoknak kiírt művészeti pályázat végeredményéről döntött. A gyerekektől azt kérték, hogy készítsék el saját elképzelésük és fantáziájuk szerinti paprikaszobrukat. A díjazott alkotásokat az új üzem aulájában ki is állítják.

Az esemény egyik csúcspontja Kecskemét főterén, október 14-én este tartandó Kowalsky meg a Vega koncert, amely minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást nyújt.

Az Erős Pista Feszt aktualitását az Univer által a nyár végén készített nagymintás, mintegy 4000 ember megkérdezésével zajlott online kutatás is mutatja. Az adatok alapján ugyanis kifejezetten nőtt a csípős ízek kedveltsége a lakosság körében. A válaszadók messze több, mint egyharmada (36,4%) nyilatkozott úgy, hogy a korábbiaknál jóval gyakrabban fogyaszt csípős ételt.

Fotó: Univer Product Zrt.

Előzetes becslések, és az eseményre regisztrálók száma alapján egyébként az első Erős Pista Fesztre több ezer ember látogat el, ami mindenképpen azt mutatja, hogy komoly lehetőségek állnak a rendezvény előtt.

agrotrend.hu / univer.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés