Élelmiszergazdaság

Piac

Folytatódnak a húsipari gyakorlati napok

A húsipar szereplőinek szánt szakmai napok keretében a szárazáru-gyártással és a pácolt húskészítmények előállításával kapcsolatos ismereteiket bővíthetik a résztvevők.

Létrehozva:

|

A korábbi visszajelzések beépítésével folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága által életre hívott „Tanuljunk együtt” programsorozat, amelynek keretében ezúttal a húsipari szereplőknek szárazáru-gyártással és a pácolt húskészítmények előállításával kapcsolatos ismereteket szolgáltat a köztestület.


fotó: Pixabay

A kamara a programsorozat megvalósításával lehetőséget teremt az élelmiszer-feldolgozásba éppen belekezdők, illetve a már előállítással foglalkozó hazai kisüzemek minőségtudatos gyakorlatához. Az interaktív tudásátadás során lehetőség adódik a szakemberekkel történő közvetlen beszélgetésre, konzultációra. Az elsajátított ismeretek érdemben hozzájárulnak a termékfejlesztési folyamatokhoz, valamint az erőforrás-hatékonyság növeléséhez.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karára szervezett „Tanuljunk együtt! – Húsipari gyakorlati napok” keretében a résztvevők megismerhetik többek között

  • a húskészítmények élelmiszerbiztonsági alapjait
  • a termékek élelmiszerkönyvi előírásait
  • a minőséget befolyásoló tényezőket
  • valamint a gyakorlatban is lehetőség nyílik a gyártás főbb lépéseinek áttekintésére és a késztermékek érzékszervi bírálatára.

Az általános gyakorlatokon túl termékfejlesztési javaslatokkal és szemléletformáló, hasznos ötletekkel várjuk az érdeklődőket.

A tavaszi félévre tervezett események időpontjai:

2019.05.10., Szárazáru-gyártás (kezdő csoport) – regisztráció itt, meghívó itt

2019.05.17., Pácolt húskészítmények gyártása (kezdő csoport) – regisztráció itt, meghívó itt

A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

További részletek a NAK honlapján.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook