Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Élelmiszergazdaság

Az élelmiszeripar szakmai világtalálkozója

A  világ legnagyobb élelmiszer- és italipari szakvásárát, az Anuga-t, 2023. október 7. és 11. között rendezték meg Kölnben. A 200 országból érkező mintegy 140.000 látogatóval és a 118 országból érkező mintegy 7900 kiállítóval büszkélkedő vezető globális szakvásáron 59 magyar élelmiszeripari vállalat vett részt kiállítóként. A magyar termékek megjelenését idén is az Agrármarketing Centrum biztosította. Így a tematikus csarnokokból álló kiállításon 4 helyen összesen 26 cég tudott szervezésükben megjelenni. A fő témák idén a fenntarthatóság köré épültek. 

Az Agárminisztériumot dr. Felkai Beáta Olga, élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkár képviselte, akit Bastien Mingers, a kölni vásárközpont alelnöke fogadott, majd bemutatta a magyar delegáció számára a legújabb trendeket a vásáron.

Fotó: Agrárminisztérium

Dr. Felkai Beáta  Olga megbeszélést folytatott a Német Élelmiszerkereskedők Szövetségével, amelynek tagjai Magyarországon is működő németországi áruházláncok. Áttekintették a jelenleg zajló piaci folyamatokat és kihívásokat, a munkaerő-piaci helyzetet, a német fogyasztói magatartás változásának okait, valamint a közép- és hosszútávon a fenntarthatóság szerepét az élelmiszer-kereskedelemben.

A helyettes államtitkár az Észak-Rajna-Vesztfáliai Mezőgazdasági és Fogyasztóvédelmi Minisztérium főosztályvezetője számára tájékoztatást adott a 2024. évi magyar EU soros elnökséghez kapcsolódó élelmiszeripari feladatokról és lehetséges témakörökről. A német fél pedig ismertette a Nutri Score élelmiszer-jelöléssel kapcsolatos tapasztalatait. Elismerően szólt Magyarország sikereiről az élelmiszerhulladék elleni harc vonatkozásában.

Az ANUGA kiállítást két éve rendezik meg, így a következőt 2025. október 4. és 8. között tartják majd.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés