Élelmiszergazdaság

Piac

A kóserélelmiszer-piac térképén Magyarország már fent van, és most egy újabb lépés jön

Európai kóser logisztikai központot épít az Agro Rehab Nonprofit Kft. a fényeslitkei ipari parkban. A hatezer négyzetméter alapterületű központ körülbelül négyezer raklap tárolására lesz alkalmas.

Létrehozva:

|

A cég kisvárdai gazdaságában állítják elő a kóser piac számára ritka terményeket – elsősorban brokkolit és karfiolt – , és ezeket az élelmiszereket szeretnék a most épülő logisztikai központ segítségével értékesíteni – monda el Szabó György, a társaság ügyvezető igazgatója.

A tervek szerint ez év végétől működő központ remélhetőleg hídként fog funkcionálni az európai, az izraeli és az amerikai kóserélelmiszer-piac ellátásában

– fogalmazott az ügyvezető igazgató. Szavai szerint a hatezer négyzetméter alapterületű központ körülbelül négyezer raklap tárolására lesz alkalmas, magában foglal majd egy háromezer raklap kapacitású szárazáruraktárt, valamint a fagyasztott és hűtött termékek raktárát.

Az európai országokban, főleg Antwerpen, Párizs és London irányába kezdik majd meg a kóser élelmiszerek értékesítését – tette hozzá Szabó György.

A mintegy egymilliárd forint értékű beruházás alapkövét múlt héten helyezték el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község határában.

Az eseményen Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bejelentette, a kóser logisztikai központon kívül hamarosan egy világítástechnikai eszközöket gyártó- és összeszerelő üzem is megépül a fényeslitkei ipari parkban. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium politikai államtitkára arról beszélt, hogy az elmúlt években Magyarországot sikerült felhelyezni a kóserélelmiszer-piac térképére, amely mintegy 20 milliárd dolláros forgalmat bonyolít le az egész világon.

A nyilvános cégadatok szerint az Agro Rehab Kft. 2016-ban 17,8 millió forintos nettó árbevétel mellett mintegy 97 millió forint veszteséget realizált.

agrarvilag.hu / vg.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook