Technika

Újdonságok

Egy app, amely nyilvánosan elítéli a gazdálkodókat

A „Zöld környezet” (Grüne Umwelt) egy új alkalmazás neve, ahol minden felhasználó névtelenül bejelentést tehet a környezetvédelmet érintő eseményekről, és nyomon követheti ezek alakulását. Környezetvédelmet érintő események alatt azokat a környezet ellen elkövetett bűnöket kell érteni, amelyek tartósan károsítják az életközösségeket.

Létrehozva:

|

Az újonnan kifejlesztett alkalmazás célja, hogy áttekintést nyújtson, hogy milyen nagyok a negatív hatások a természetes környezetre, a községekre, illetve az egyes régiókra. Ilyen értesítések közé tartozhat például, ha egy gazdálkodó a hígtrágya kijuttatást korlátozó időszak alatt hígtrágyát juttat ki egy területre, vagy ha valaki a szemetet a természetben rakja le. Aki jelentést szeretne tenni, az alkalmazás segítségével feltölthet egy fotót, amely alapján az alkalmazás megkeresi a helyszínt. A felhasználó dönthet úgy, hogy névtelen marad, de meg is adhatja a nevét – írja a TopAgrar.

Az alkalmazás által feltárt visszásságok átadhatók közvetlenül a környezetvédelmi hatóságnak. Az alkalmazást Jürgen Schnellrieder fejlesztette ki a Fintel-ből (Rotenburg-Wümme járás). ő a Zöldek képviselője a városi tanácsban.

Felfordulás a közösségi oldalakon (Facebook, Twitter stb.)

A közösségi médiában a gazdálkodók és az egyesületek meg vannak döbbenve.

Farmer Willi (Bauer Willi): jelenti: „…Azok számára, akik a helyszínen szeretnék a gazdákat feljelenteni, és elég mindezt névtelenül! "

A Schleswig-Holsteini Mezőgazdasági Termelők Szövetsége ezt írja a Facebook bejegyzésében: „Miért kezelnek bennünket így? Mi az állampolgárok szeme előtt dolgozunk. Ráadásul nekünk a természet viszontagságaival kell együtt dolgoznunk. Ez gyakran azt jelenti, hogy a legjobb kompromisszumot kell megtalálni… Mit tehetnek a gazdálkodók? Be kell tartanunk a trágyázási rendelet előírásait és a hígtrágyát oda kell vinni, ahová való. Hívjuk fel egymás figyelmét, ha valami baj van. Konstruktív módon reagáljunk a polgárok kritikájára!

fotó:Pixabay

A „Zöld környezet” (Grüne Umwelt) app leírásában a következő példák említhetők az alkalmazás használatára:

  • olyan események, melyeket a kiterjedt és iparosodott mezőgazdaság okoz (peszticidek használata, hígtrágyával, fermentálással és hasonlókkal kapcsolatos balesetek, utak és más területek tönkretétele, amelyek fontosak a környezetünk megőrzéséhez és a fajok védelméhez.)

  • ipari és közlekedési balesetek által okozott katasztrófák

  • bármilyen típusú szemét illegális lerakása

  • zavaró kibocsátás és immisszió (levegőterhelés és levegőterheltségi szint)

Az ingyenes alkalmazás megtalálható a Google Play áruházban.

agrotrend.hu / topagrar.com

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook