Fenntarthatóság

Innováció

Megjelentek a hulladékból újrahasznosított csodapalackok

A Coca-Cola bemutatta az első olyan üdítőitalos palackjait, amelyek újrahasznosított tengeri hulladék felhasználásával készültek. Ez az első lépés annak demonstrálására, hogy eljön az idő, amikor az élelmiszeripar a tengerek és óceánok összes hulladékát hasznosítani fogja.

Létrehozva:

|

A Coca-Cola legyártotta első 300 mintapalackját, amely részben újrahasznosított tengeri műanyagból készült. A cég új palackjai 25 százalékban tartalmaznak tengeri hulladékot, amelyet a Földközi-tengerről gyűjtöttek össze. A palackok egy forradalmian új technológiával készültek – írja a Trade Magazin a packagingeurope.com-ra való hivatkozással. A mintapalackok az elsők, amelyeket ezzel a módszerrel gyártották.

A tengerekben található hulladékból hasznosítja újra az üdítőitalt gyártó cég az innovatív palackjait – fotó: pixabay.com

A Coca-Cola a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében még 2017-ben olyan vállalást tett, hogy 2025-ben már minden, általa gyártott dobozt és palackot vissza fog váltani,ekkorra már valamennyi, általa használt csomagolás újrahasznosított anyagból készül majd, és a műanyagpalackokat legalább felerészben újrahasznosított anyagból állítják elő.

Idén az üdítőitalgyártó cég Nyugat-Európában 180 millió eurós fejlesztést hajtott végre a fenntartható csomagolások előállításának növelése érdekében, amelyek mind a gyártást, mind a jövőbeli technológiák adaptálását érintik. 

Az europackaging.com cikke azt is kiemeli, hogya Coca-Cola nyugat-európai piacaira vonatkozóan időközben újabb vállalásokat fogalmazott meg.

Többek között azon dolgozik, hogy teljesen felhagyjon minden felesleges vagy nehezen lebomló műanyag csomagolóanyag használatával, és a másodlagos műanyag csomagolóanyagok alkalmazását is beszünteti.

Mindezzel éves szinten 11 ezer tonna műanyaghulladékkal lesz kevesebb. 

agrotrend.hu / Trade Magazin

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook