Fenntarthatóság

Innováció

Százezer tonnával kevesebb műanyag kerül felhasználásra a jövőben az Unilevernél

Az Unilever 2025-ig több mint százezer tonnával csökkenti a felhasznált műanyag csomagolóanyagok volumenét, és a felére csökkenti a felhasznált „szűz” (azaz nem újrahasznosított, közvetlenül kőolajból készülő) műanyagok mennyiségét – közölte a világ egyik legnagyobb, fogyasztási cikkeket gyártó vállalata.

Létrehozva:

|

A társaság vállalta, hogy az általa használt műanyag csomagolóanyagok mennyiségénél több műanyaghulladék begyűjtését és feldolgozását segíti elő, ez évi mintegy 600 ezer tonnát jelent. E cél teljesítése érdekében egyrészt közvetlen befektetéseket tesz és együttműködési megállapodásokat köt a hulladékgyűjtés és -feldolgozás terén, másrészt csomagolóanyagaihoz újrahasznosított műanyagot vásárol és használ, valamint olyan megoldásokban vesz részt, amelyekben közvetlenül fizet csomagolóanyagai begyűjtéséért – írja az MTI.

Jelentős mértékben csökkenti a műanyag felhasználását a vállalat – fotó: flickr.com

Az Unilever 2025-ig minden műanyag csomagolását újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható anyagra cseréli, és legalább 25 százalékra növeli az újrahasznosított plasztik arányát a műanyag csomagolóanyagok esetében.

Alan Jope, a cég globális vezérigazgatója azt mondta: a vállalások megkövetelik a csomagolásaikkal és a termékeikkel kapcsolatos hozzáállás alapvető átgondolását.

Az Unilever több mint 190 országban van jelen, globálisan az élelmiszerek, kozmetikumok és háztartási tisztítószerek piacán az egyik vezető szereplő, forgalma 53,7 milliárd eurót tett ki 2017-ben, és világszerte 161 ezer embert foglalkoztat.

A 120 éve működő cég magyarországi leányvállalata 1991-ben jött létre.

Az Unilever Magyarországon három gyárral rendelkezik, amelyekben közel 1500 munkavállalót foglalkoztat.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook