Fenntarthatóság

Innováció

Klímastratégiát dolgoznak ki Vas megyében

Öt észak-vasmegyei település nyert vissza nem térítendő támogatást a helyi klímastratégia kidolgozására és a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás megvalósítására – jelentette be Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője.

Létrehozva:

|

– Fontos, hogy felelősen tekintsünk a jövőre – mondta el az országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy a környezetvédelem ügye nem pártpolitikai, hanem nemzetstratégiai ügy – írja a vaol.hu.

fotó: PÁS

– Nemcsak beszélni kell róla, hanem tenni kell érte. Ezért is fontos állomás a mostani támogatás megszerzése, hiszen az öt nyertes város tevékenysége nagyban hozzájárulhat Észak-Vas megye környezettudatosságához – húzta alá a parlamenti képviselő. A támogatottak között találjuk a celldömölki önkormányzatot, amely 300 ezer forint híján 10 millió forintot nyert el a klímatudatosságot erősítő lakossági szemléletformálásra.

A csepregi önkormányzat 7,4 millió forintból dolgozhatja ki a helyi klímastratégiát, de jut forrás itt is a tudatos életmód erősítésére. A kőszegi önkormányzat 20 millió forintos támogatásban részesült, a projektjük címe: Gyógyító klíma Kőszegen.

Répcelak önkormányzata szintén a klímastratégia kidolgozására és a klímatudatos magatartás elsajátítására nyert majdnem 12 millió forintot. Sárvár város önkormányzata pedig 18,8 millió forintból vizsgálhatja felül helyi stratégiáját, és a klímatudatos szemlélet erősítésére is fordíthatnak majd forrásokat a településen.

agrotrend.hu / vaol.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook