Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Fenntarthatóság

Innováció

Kisfilmek készültek az erdősítésekről

Tíz kisfilmből álló animációs tananyag készült az erdészeti szakközépiskolák tanulói számára. Az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány megbízásából, az Agrárminisztérium támogatásával született sorozat az erdősítés témáját dolgozza fel. A videók hasznos eszközt jelenthetnek nemcsak a szakközépiskolások és pedagógusok, hanem a magánerdő-tulajdonosok és gazdálkodók számára is.

A pár perces animációk létrehozása fontos előrelépés a digitalizáció terén, támogatva az online oktatást. Az erdészeti szakközépiskolai tananyag erdősítésekről szóló fejezeteihez kapcsolódóan összefoglalják az új erdők létesítésének és a meglévő erdők felújításának lépéseit a csemetetermeléstől kezdve a kézi és gépi talajelőkészítés és ültetés különböző módszerein át az erdősítések befejezésének hatósági ellenőrzéséig.  Mivel a videók elsődlegesen az alföldi szakemberképzés céljára készültek, így meghatározóan a mesterséges erdősítéshez, illetve az új erdők telepítéséhez nyújtanak tájékoztatást.

fotó: pixabay.com

Az országfásításhoz kapcsolódóan az animációs segédlet a magánerdő-tulajdonosok és az erdőtelepítésekre pályázó önkormányzatok számára is hasznos lehet az erdőben folyó munkák folyamatának megismeréséhez.
A videók az Országos Erdészeti Egyesület YouTube-csatornáján, illetve az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Facebook-oldalán szabadon elérhetők.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés