Fenntarthatóság

Innováció

Átvehették nyereményüket az Év Állatvédő Óvodája 2021 cím viselői

Az ország egész területéről 81 óvoda pályázott az Év Állatvédő Óvodája 2021 címre, a zsűrinek rendkívül nehéz dolga volt – jelentette ki Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, Veszprémben.

Létrehozva:

|

A februárban indított állatvédelmi társadalmi párbeszéd eredményeiből kirajzolódott, hogy a véleményét elmondó több mint 262 ezer ember egyhangúan fontosnak tartja a felelős állattartásra történő nevelést már kisgyermekkortól kezdve – tette hozzá a miniszteri biztos, aki rendkívüli örömét fejezte ki a kezdeményezéssel kapcsolatban.

fotó: Kovács Bálint

Ovádi Péter a sikeresen pályázó Egry úti Körzeti Óvodánál tett látogatása során átadta a nyereményt, amelynek keretében az intézmény nemcsak egy évig viselheti az Év Állatvédő Óvodája 2021 címet, de a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársai és vakvezető kutyái is ellátogattak a helyszínre, ahol érzékenyítő programot tartottak a gyerekeknek.

A pályázatot az Állatvédelem gyerekeknek szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával áprilisban hirdette meg az állatvédelem ügyében kiemelkedően tevékenykedő óvodák számára. Az egyik legjelentősebb bírálati szempont a felelős állattartás nevelésbe történő beépítése volt változatos és kreatív programok segítségével. A beérkező pályázatok magas színvonalának köszönhetően idén valamennyi pályázó jogosult az Állatbarát Óvoda cím használatára egy éven keresztül.

Az okleveleket a pályázat dobogósainak Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az egyetemen megrendezett Állatvédelmi Aktualitások 2021 konferencián.

Koska Hedvig, az Állatvédelem gyerekeknek főszerkesztője kiemelte, hamarosan ismét meghirdetik a pályázatot, ahol az érdeklődő óvodák pályázhatnak az Állatbarát Óvoda és az Év Állatvédő Óvodája címre is.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook