Innováció

Technológia

Ígéretesnek látja a piacot a világ vezető kínai dróngyártója

Egyre ígéretesebbnek tartja a kereskedelmi drónpiacot a világ vezető, kamerás drónokat gyártó kínai vállalata, a DJI (Dajiang Innovation Technology), amelyet 10 éve alapított 20 vállalkozó kedvű fiatal. A cég sencseni központjában sajtótájékoztatón azt közölték, hogy profiljukban a világpiac 70 százalékát felügyelik.

Létrehozva:

|

Az induláskori egyszobás irodát mára egy toronyház emelete váltotta fel, a DJI globálisan immár mintegy 5 ezer embert foglalkoztat, képviseleteikkel jelen vannak az Egyesült Államokban, Európában és Japánban is, most nyitottak márkaboltot Dél-Korea fővárosában.   

A drónpiacnak még csak a kezdetén vagyunk – vélte Kevin On, a cég hongkongi vezető munkatársa, amikor a trendekről kérdezték. A vállalat nem áll le a kutatásokkal, de úgy vélik egyre több olyan ágazat lesz, amelynek szereplői maguktól fedezik majd fel a pilóta nélküli kamerás repülők alkalmazásának szükségességét.  

foto:agrarheute.com

A kereslet dinamikus növekedésére számítanak ott, ahol már beváltak ezek az eszközök, például a mezőgazdaságban, ahol segítségükkel a termőföldekről kaphatnak azonnali információt a termelők, és hasonló a helyzet a katasztrófák, balesetek utáni kutatás és mentés esetében is.

A korábban leginkább csak a hadseregben ismert és használt pilóta nélküli légi járművek újabban televíziós és online híradások, élő sportversenyek kiszolgálóiként is egyre elterjedtebbek. A DJI-ben úgy tudják, Nagy-Britanniában már megalakult az első híradókat gyártó drónos szerkesztőség.  

A kínai szakemberek szerint kiaknázatlan lehetőségek mutatkoznak a drónok bevetésére a várostervezésben, a közlekedésfelügyeletben, vagy az ingatlan szektorban, de egyes helyeken ruhatisztítók, vagy csomagküldő szolgálatok is alkalmazzák már.

A drónok a lakosság körében még messze nem számítanak tömegcikknek, de egyre többen vásárolnak puszta szórakozás céljára a nem túl olcsó "repülő kamerákból" – mondta Kevin On.  

A vállalat kiállított számos makettjén kívül élőben, működés közben is bemutatta a legújabb, legokosabb csúcsmodelljét, a Phantom 4-et, amelyet kifejezetten légifényképezésre fejlesztettek ki, magas minőségű videók és fotók készítésére nyújt lehetőséget stabil repülés mellett. A múlt hónapban piacra dobott drón ára 8999 jüan (380 ezer forint).

A DJI illetékese nem volt hajlandó bevételeikről, nyereségességükről számokat mondani, a kérdést elhárítva annyit mondott, úgy ítélik meg, hogy ezek közreadása nem segíti az üzletet. 

agrotrend.hu/MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook