Előrejelzések

Időjárás

Marad a felhős, esős idő a jövő héten

A nappali órákban már 15 és 22 fok is lesz, hajnalonként 5 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet. Az északkeleti, keleti szél több helyen is megélénkülhet, eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat.

Létrehozva:

|

Május 8. (Hétfő)

Az ország legnagyobb részén sok napsütés valószínű a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szelet élénk, a Dunától keletre több helyen erős lökések kísérhetik. Hajnalban 5, 12 fok közé csökken a hőmérséklet, a szélcsendes észak-dunántúli tájakon valószínű a hidegebb. Délutánra 15, 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet, az északkeleti megyékben várható a hűvösebb idő.

Május 9. (Kedd)

A fátyol- és a nappal képződő gomolyfelhők mellett többórás napsütés valószínű. Legfeljebb elvétve lehet zápor. Az északkeleti, keleti szél több helyen megélénkül. Hajnalra általában 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet, de az északi szélcsendes fagyzugokban pár fokkal hidegebb is lehet. Délután 15, 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Május 10. (Szerda)

Nyugat felől előbb magas, majd alacsonyabb szinteken is megérkezhet a frontális a felhőzet. Ezzel szemben északkelet felé haladva kevesebb felhőre, több napsütésre számíthatunk. A nyugati országrész felé haladva nő a csapadékhajlam. A délkeleti szelet élénk, erős széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 6 és 12 fok között várható, de az északi szélcsendes fagyzugokban hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 22 fok között várható, nyugat felé haladva valószínű a hűvösebb idő.

Május 11. (Csütörtök)

A frontális felhőzet lassan araszolhat, emiatt kelet, északkelet felé haladva kevesebb felhő, több napsütés valószínű. Ezzel összhangban nyugat felé haladva nő a csapadék esélye. A déli, délkeleti szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 6, 13, délután 13, 22 fok között alakul a hőmérséklet, nyugat felé haladva valószínű a hűvösebb idő.

Fotó: OMSZ

Május 12. (Péntek)

A frontális felhőtakaró felettünk lehet, de északkelet felé haladva vékonyabb, szakadozottabb lehet a felhőzet, ezzel együtt arrafelé csökkenő eséllyel számíthatunk csapadékra. A keleti, délkeleti szél élénk, olykor erős lesz. A minimum-hőmérséklet 8, 13, a maximum-hőmérséklet 13, 21 fok között valószínű, északkelet felé számíthatunk az enyhébb időre.

Május 13. (Szombat)

Dél, délnyugat felé haladva több és vastagabb felhőzet lehet, emiatt arrafelé nagyobb valószínűséggel lehet csapadék. A keleti, délkeleti szél élénk, olykor erős lesz. Hajnalban 8, 13, délután 13, 21 fok között alakul a hőmérséklet.

agrotrend.hu / OMSZ

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook