Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Előrejelzések

Időjárás

Jövő héten a csapadék lesz a fókuszban

Az elmúlt napokban a kellemes őszi napok végét éltünk meg, a következőkben a csapadék és a lehűlés kerül középpontba.

fotó: OMSZ

Október 11. Hétfő

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északkeleti harmadban szakadozottabb lehet a felhőzet, ugyanakkor ott is legfeljebb rövid időszakokra bukkanhat elő a nap. Késő délutántól átmenetileg határozottan csökkenni kezd a felhőzet, az Északnyugat-Dunántúlon rövid időre már kisüthet a nap. Elsősorban a déli, délnyugati megyékben lehet további gyenge eső, másutt kisebb a csapadék valószínűsége. Az északkeleti, keleti szél főleg az Észak-Dunántúlon lesz élénk, Sopronnál erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között valószínű, de a keleti határnál 16, 17 fok is lehet, míg a felhős, csapadékos délnyugati részeken 10 fok alatt maradhat a maximum.

Október 12. Kedd

Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, inkább csak az esti óráktól szakadozhat, csökkenhet nyugat felől a felhőzet. Elszórtan valószínű eső, zápor. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet 1 és 9, a csúcsérték 10 és 14 fok között várható.

Október 13. Szerda

Keleten is felszakadozik a felhőtakaró. Napközben felhőátvonulások várhatók, általában több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan valószínű záporeső. A kevésbé felhős, szélvédett körzetekben hajnalra átmeneti ködfoltok képződhetnek. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon 0, -1 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Október 14. Csütörtök

Változóan felhős idő valószínű. Helyenként kialakulhat zápor. A kevésbé felhős, szélvédett körzetekben hajnalra átmeneti ködfoltok képződhetnek. Sok helyütt megélénkül az északi szél. A hőmérséklet hajnalban általában 1 és 6 fok között, a kevésbé felhős, szélvédett vidékeken fagypont alatt alakul. A csúcsérték többnyire 9 és 14 fok között várható.

Október 15. Péntek

A több-kevesebb napsütés mellett szakadozott felhőzóna vonulhat északnyugatról délkelet felé. Elszórtan előfordulhat eső, zápor. A kevésbé felhős, szélvédett körzetekben hajnalra átmeneti ködfoltok képződhetnek. A délnyugati, majd északnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon 0, -3 fokot is mérhetnek. A maximum-hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Október 16. Szombat

Felhőátvonulásokra számíthatunk. Szórványosan kialakulhatnak záporok. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet hajnalban általában 2 és 10 fok között, a kevésbé felhős, szélvédett tájakon fagypont körül alakul. A maximum többnyire 8 és 13 fok között várható.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés