Aktuális

Időjárás

Esernyőre szükség lesz és hó is érkezik

A január végi tavasz után visszatér a tél. Nyugaton, északnyugaton havas esőre, főként a magasabban fekvő tájakon havazásra lehet számítani. Északnyugaton hideg, délkeleten még viszonylag meleg lesz a délután.

Létrehozva:

|

Északnyugat felől hidegfront érkezett a Kárpát-medence felé, amely felettünk lelassul, hullámot vet, és sokáig a középső országrész felett vesztegel majd. A fronttól északra és nyugatra hideg légtömeg, attól délre és keletre a meleg légtömeg alakítja az időjárást. A front mentén jelentős mennyiségű csapadék várható.

Erősen felhős, illetve borult lesz az ég, délkeleten lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. A nap első felében az északnyugati, északi országrészben várható leginkább csapadék, majd késő délutántól délkeleten is egyre többfelé elered az eső.

Eleinte havas eső, hó főként csak a magasabban fekvő helyeken várható, késő délutántól viszont a Nyugat-Dunántúlon már síkvidéken is lehet hó. A Dél-Alföldön ugyanakkor néhol zivatar is kialakulhat.

A Záhony-Pécs vonaltól északra északias, délre délies szél várható, élénk, időnként erős lökésekkel.

Ma éjfélig 5 cm-t elérő vizes, tapadó hóréteg a Dunántúl hegyvidék, illetve az Északi-középhegység magasabban (> 300 m) fekvő részein illetve síkvidéken Dunántúl délnyugati területein van nagyobb esély Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

A hőmérséklet kora délután az ország északnyugati, nyugati felén 1 és 7, másutt 8 és 13 fok között valószínű.

Késő estére 1 és 9 fok közé hűl le a levegő, délkeleten mérhetjük a magasabb értékeket. Az éjszaka második felében északnyugaton szűnik a csapadék. Az északira, északnyugatira forduló szél főként az Alföldön megélénkül. Hajnalban általában -1 és +4 fok várható, de a Tiszántúlon 5, 7 fok is lehet.

Távolabbi kilátások szombattól keddig

Az időszak elején és végén többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és csapadékra is számítani kell. Hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat, de a hétvégén nagyobb az esély az esőre, kedden viszont már a hóra. A periódus közepén átmenetileg csapadékmentes idő valószínű.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook