Hírek

WRD hybridek a KWS-től, merőben új alapokra helyezzük a repcetermesztés technológiáját!

A KWS Magyarország Kft. és VALKON Kft. évekkel ezelőtt „Az őszi káposztarepce magasabb termésátlagainak elérése csökkentett vetőmag felhasználás mellett” célt tűzte ki.

A VALKON Kft. országszerte mintegy kéttucatnyi helyszínen végzett próbavetést KWS hibridekkel. Ezeken a helyszíneken megfigyeljük és tanulmányozzuk a hagyományos vetési technikához képest a széles sorú őszi káposztarepce vetéstechnika eredményeit.  2014-ben a harmadik éve, hogy közösen keresünk megoldásokat gépészeti és természetesen hibrid oldalról az Önök gazdaságába. Az eddigi legfontosabb együttes eredményünk a sok esetben akár +1 t/ha nagyobb termésmennyiség elérése volt. A két cég közötti magas szintű szakmai kapcsolat és az innováció iránti érdeklődésből adódó elkötelezettség inspirált minket arra, hogy hazai viszonyok között teszteljük a széles sortávú vetéstechnológiát sávos vetésben és a majdani eredmények tükrében választ adjunk a felmerülő igényekre. „A kevesebb több” kulcsa a gyökértömegben rejlik. A gyökértömeg relatív nagyságának számos limitáló faktora közül az egyik az adott területen lévő egységnyi növényszám és azok egymáshoz képesti elhelyezkedése. Egyszóval a „növényünk komfort érzetét” növelhetjük tudatosan. A KWS hazánkban először definiálja ezt a technológiát, és ennek az új technológiának a védjegye a WRD (Wide Row Design). Számos kritériumnak kell egy időben megfelelnie azoknak a hybrideknek, melyek a WRD tanúsítványt megkapják:

• Erősebb vegetatív részek

• Nagyobb gyökértömeg

• Nagyobb asszimilációs felület

• Intenzívebb korai fejlődés

• Alacsonyabb állomány

• Horizontális fejlődés

• Sokkal több elágazás

A jövőben azok a hybridek kaphatják meg a WRD védjegyet, amelyek átestek egy tesztelési folyamaton üzemi körülmények között, és melynek eredményei alapján kiérdemlik azt.

 

Pintér János,

KWS Magyarország Kft.

Termék-és marketingmenedzser

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés