Hírek

UMG – Új generációs mikroelemek a starter műtrágyák palettáján

A Fertilia Kft. 2012. novemberben sajtótájékoztatót tartott piaci bevezetés előtt álló UMG MICRO termékcsaládjáról. Várszegi Erikától, a társaság cégvezetőjétől megtudtuk, hogy az UMG elnevezés mögött – Új Mikroelem Generáció- a cég által évek alatt kifejlesztett új gyártástechnológia és sok éves kutatómunka áll, aminek eredménye egy, a kategóriájában teljesen egyedülálló termékcsalád.

 „Újabb mérföldkő ez társaságunk életében, hiszen olyan egyedülálló, prémium kategóriás mikrogranulált starter műtrágya gyártását kezdtük meg, mely hiánypótló a mai piacon.” – mondta.

Simon Péter, a Fertilia Kft. ügyvezetője felvázolta, hogy a starter mikro granulátumok megjelenése mögött új agrotechnológiai trendek húzódnak. A klimatikus változások, és az egyre csökkenő vízkészletek miatt fellépő problémák extrém megoldásokra is képes műtrágyákat kívánnak meg, egyedi tulajdonságú, tápanyag hordozó és hatékony felszívódást segítő készítményekre.

A cég felismerte ezt, és az UMG technológiában rejlő lehetőségek kiterjesztésével megszületett az új starterműtrágya-család, melynek tagjai az UMG MICRO StarterMax, amely egy magas hatóanyag tartalmú mikrogranulált készítmény, a szántóföldi növénykultúrák mindegyikére alkalmazható.

A növényspecifikus starter műtrágya palettán megtalálhatóak a négy fő szántóföldi kultúrára kifejlesztett, „talajélesztő” és tápanyagfelvételt segítő szerves anyag és szerves kelátkötésű mikroelem tartalmú készítmények is, az UMG MICRO ZeaStart (kukoricára), UMG MICRO HeliaStart (napraforgóra), UMG MICRO TriticaStart (búzára) és UMG MICRO BrassicaStart (repcére). Hatásuk robbanásszerű kelés és csíraképződés.

A saját termékkör bővítéssel a cég jelenleg mindenféle növénytáplálási szakaszban tud műtrágyát ajánlani: saját gyártású, egyedi igényekre szabható és növényspecifikus Gramix NPK-t, MasSulfix-ot, FertiSol-t, valamint az UMG MICRO starter műtrágyát. A teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozás magas hatékonyságot, egyedi, korszerű agrotechnikai megoldásokat kínál a Termelőknek.

A vállalkozás az új termék piacra kerülésével párhuzamosan további fejlesztések irányába is tesz lépéseket, jelenleg egy kettős hatású, talajjavító és tápanyag szolgáltató granulált készítmény kifejlesztésére irányuló projektre adtak be kutató-fejlesztő pályázatot.

A Fertilia Kft. az elmúlt években nagy figyelmet fordított a kifejlesztett termékeinek agrokémiai hatásvizsgálatára. A kísérleteket komoly kutatási háttérrel rendelkező intézetekben végzik: az MTA Mezőgazdasági Kutatóintézetében Martonvásáron, a Károly Róbert Főiskola Fleischmann Rudolf Kutatóintézetében Kompolton.

Két év átlagában elmondható, hogy a kukorica esetében a termésnövekedés a kontrollhoz képest 20 %-os volt, a napraforgó esetében 34 %.

2012-ben elindult együttműködés a Gödöllői Egyetemmel és repce, búza kijuttatás technológiai kísérletek kezdődtek meg a Szent István Egyetem Gépészeti karán is.


Fertilia - UMG 

Fertilia - UMG 2

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés