Hírek

Magasabb nemzeti támogatást kapnak a juh- és kecsketenyésztők

Megjelentek azok a miniszteri rendeletek, amelyek a juh- és kecskeágazat részére nyújtható a 2014. évi csekély összegű (de minimis) támogatás feltételeit tartalmazzák. A támogatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2015. első félévében fizeti ki.

A Kormány a munkaigényes mezőgazdasági ágazatok számára, a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése érdekében elindította a „Több munkahelyet a mezőgazdaságban!” programot. Ezen program részeként a Kormány megemelt összegű támogatást nyújt csekély összegű támogatások formájában az idén.
A Földművelésügyi Minisztérium most megjelent rendeletei szerint 2014-ben, 870 000 darab anyajuh után jogosultak az állattartók egyedenként
3000 forintos támogatásra, ami 500 forinttal több az elmúlt évinél. A kecsketartók 20 000 darab anyakecske után 5 000 Ft/állat támogatást igényelhetnek, ami 1500 forinttal magasabb, mint a tavalyi összeg. Egy termelő a két jogcím bármelyikén legfeljebb 5000 euró támogatást igényelhet.
Az anyajuh támogatás esetében a támogatásra jogosult állatlétszám megegyezik a 2014-ben átmeneti nemzeti támogatásra benyújtott és jóváhagyott állatok számával, míg az anyakecske támogatás esetében az állattartók a támogatásra vonatkozó kérelmüket 2014. december 31-ig nyújthatják be az MVH-hoz.

(FM Sajtóiroda)

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés