Hírek

Kihirdették Magyarország legszebb birtokát

A Magyarország Legszebb Birtoka 2019 nagyszabású díjkiosztó gálaestjét augusztus 31-én tartották Siófokon a Hotel Azúrban.

Létrehozva:

|

AGROTREND csoport kiemelt céljának tartja a mezőgazdaság értékes szereplőinek kiemelését, a mezőgazdaság jelentőségének hangsúlyozását, a gazdászélet szépségeinek megismertetését. Ezt a célt szolgálja a harmadik alkalommal kiírt nagydíj, a Magyarország Legszebb Birtoka 2019 is, melynek nagyszabású díjkiosztó gálaestjét augusztus 31-én tartották Siófokon a Hotel Azúrban.

Az esemény kezdetén Jakab István úr, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, a Magyarország Legszebb Birtoka díj fővédnöke videóüzenetben köszöntötte a megjelenteket.

A Fővédnök meggyőződése szerint minden olyan kezdeményezés támogatást érdemel, amely felhívja a figyelmet a mezőgazdasági tevékenység jelentőségére, fontosságára, a vidéken végzett munka eredményeire.

Dr. Nagy István miniszter úr, az agrártárca vezetője, Az Év Agrárembere kitüntető díj fővédnöke kifejtette: a magyar gazdálkodók nélkülözhetetlen munkáját nem elég megbecsülnünk, meg is kell mutatnunk a társadalom egészének! Ebben segít a Magyarország Legszebb Birtoka díj, mely immár hagyománnyá nőtte ki magát.

Ez a kitüntetés felhívja az ország figyelmét a kitüntetettekre, méltó helyre emeli az agrárium rangját, miközben új lehetőségeket nyit meg előttük, hogy még többen megismerhessék őket, hiszen példaképekre, motiváló mintákra mindenkinek szüksége van.

Bertrand Woirhaye úr, a főtámogató Groupama Biztosító vezérigazgatója filozófiája szerint kötelességük az ilyen jellegű események támogatása, amelyet büszkén vállalnak.

A Groupama Biztosító küldetésének tartja, hogy tegyen a mezőgazdaság biztonságáért, ezért tudták, hogy idén is főtámogatóként kell részt venniük abban a nemes versengésben, amely immár harmadszor indult útjára.

Prof. dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója, az Év Agrárembere kitüntető díj védnöke és zsűrijének elnöke köszöntőjében elmondta: az agrárium lelke a gondos gazda, s ez a lélek bizony a birtokban ölt testet és válik alkotó erővé.

Alkotásról beszél, hiszen meggyőződése, hogy a magyar agráriumban nem csupán termékek, hanem értékek születnek.

Mátrai Zoltán, a Magyarország Legszebb Birtoka díj főszervezője, ötletgazdája, az Agrotrend cégcsoport vezetője zárta a köszöntők sorát és ismertette az idei díjkiírás és zsűrizésrészleteit.

Magyarország Legszebb Birtoka díj során idén  is az ország minden tájáról jelöltek birtokokat a díjra hét különböző kategóriában. 21 csodálatos birtokon járt a szakmai zsűri. A Magyarország Legszebb Birtoka 2019 Díj kategória győztesei:

  • Állattenyésztő birtok kategória – Baromfi Coop Kft.
  • Gyümölcstermesztő birtok kategória – BoldAgro Kft.
  • Kertészet kategória – Hegede Kft.
  • Családi gazdaság kategória – Mozsi Major
  • Precíziós Gazdálkodás kategória – Balogh Farm Tépe Kft.
  • Szántóföldi Növénytermesztő Birtok kategória – Béke Mezőgazdasági Kft.
  • Szőlészet-Borászat kategória – Szent Donát Borászat
  •  A közönségdíjas: BoldAgro Kft.
  • A média különdíjat a Fekete Lovasfarm kapta
  • Az Erste Bank különdíjasa: a Hódagro Kft.

A kategóriagyőztesek között helyszíni szavazással, 2019-ben Magyarország Legszebb Birtoka, vagyis az abszolút győztes a BoldAgro Kft. lett!

BoldAgro Kft.

Madárcsicsergés, 1400 odú, gyümölcsös konténerekből összeálló „kisvasút”, néprajzi időutazás és interaktív kalandok fogadják azokat, akik vendégként térnek be a Boldagro Kft. derecskei nyitott kertjébe. Közép-Európa egyedülálló okoskertjében 110 hektáros alma- és 80 hektáros meggyültetvény található, ahol

az érintetlen természet jellegét, atmoszféráját a birtok több pontján is meghagyták, miközben itt európai színvonalú gyümölcstermesztés és -feldolgozás zajlik.

Az integrált növénytermesztésnek a fajtaválasztás ugyanúgy része, mint a talajpihentetés, a precízió, a jégháló vagy a jégágyú is. A 30 éves, teljes egészében családi tulajdonú Boldagro mezőgazdasági tevékenységébe a gyümölcstermesztésen kívül 1500 hektáros szántóföldi növénytermesztés és egy 3300 kocás modern sertéstelep is hozzátartozik, az így megtermett élelmiszerek népszerűsítéséről pedig a saját éttermük és világbajnok aranyérmes mesterszakácsuk gondoskodik.

agrotrend.hu /  Magyarország Legszebb Birtoka 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook