Hírek

Élelmiszerbiztonság konferencia és szakmai dialógus

A konferencia előadói: Szépe Ferenc, a VM Mezőgadasági főosztályának főosztályvezetője, Dr. Bognár Lajos, a VM élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára, Dr. Drexler Dóra, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutató Intézet ügyvezető igazgatója és Dr. Szigeti Tamás, a Magyar Élelmiszer-Tudományi és Technológiai Egyesület alelnöke. Az előadások letölthetők.


A konferencia kiemelt témája volt hazánk növénytermesztésének, az élelmiszer alapanyagok biológiai tisztaságának védelme, továbbá a génmódosított vetőmagok alkalmazásának moratóriuma. Említést tettünk még azokról a kutatásokról és növénynemesítési technikákról, amelyek szolgálják a terméshozam növelését. A kerekasztal beszélgetés vitaindító témái a jogszabályi módosítások, innovációk, az ökológiai gazdálkodás, mint környezeti és gazdasági szempontból egyaránt fenntartható gazdálkodási mód volt.

 
A konferencia során megszólaltak a hazai vetőmag nemesítő cégek, forgalmazók, hatósági és minőségbiztosítási szakemberek, így sor került- az elhangzott előadások, prezentációk mellett- véleményeik, álláspontjaik ismertetésére, illetve a szemléletbeli eltéréseik megvitatására.

A közvetlen párbeszéd lehetősége, és a különböző kapcsolódó területeken szerzett ismeretek, tapasztalatok közös megbeszélése lehetőséget biztosított nemcsak az információszerzésre, de olyan jól hasznosítható ismeretek elsajátítására is, amelyek révén hatékonyabban és eredményesebben folytathatók az élelmiszerbiztonsággal összefüggő feladatok.

Letölthető előadások:

 

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés