Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Alkottunk újat, fenntartottunk régit és szolgáltuk a célt! – heti hírösszefoglaló

Alkottunk újat, fenntartottunk régit és szolgáltuk a célt!

Életünkben a minket körülvevő jelenségeknek a természet törvényei alapján kezdete, valamint vége van. Az évszakok váltakozása, a hét napjainak ismétlődése is a természetes körforgást jelképezi. Minden állandó, saját üteme szerinti mozgásban van világunkban. Ha valaminek vége van, az egyben egy új kezdetét is jelenti. Ilyen az újév is… Lehetőséget ad arra, hogy átgondolva az előző év tapasztalatait, tanulságait, a következő évben máshogyan, jobban, tapasztaltabban vágjunk neki a kihívásoknak. De mielőtt nekivágunk az újnak, sosem árt kicsit visszatekinteni, átgondolni, összegezni, hogy mi is történt az elmúlt esztendőben…


Gazdálkodj okosan, avagy kezdj újra tudatosan

A 2023-as évben számos kihívással és kemény munkával néztünk szembe, ami valójában rendben van. Ám valami megváltozott! Környezetünk, piaci viszonyaink, mindaz, amivel eddig szembenéztünk, átalakult.


Gazdálkodásmegújító gondolkodás

Minden év a maga módján különleges, mindig tartogat valami újat, ami rossz és jó is lehet. Tartalmaz valami szokásost, amit az újak fényében egész másképp kell kezelni. A piaci hullámvasút pedig csak robog.

 


Egyre több a minőségi pezsgő Magyarországon

Hazánkban az utóbbi időszakban fokozatosan növekszik a pezsgő iránti érdeklődés. Az ünnepi alkalmakon és különleges eseményeken kívül egyre többen fedezik fel a buborékos ital varázslatos világát a hétköznapokon is. A pezsgők sokszínűségének és különleges ízvilágának megismerése remek lehetőséget nyújt a hazai gasztronómia és kultúra számára is.


Újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás

2024. január 4-től ismét lehetősége nyílik a szőlősgazdáknak a támogatási kérelmek benyújtására a szőlő szerkezetátalakítási támogatás keretében. A támogatás intenzitása a szőlőültetvények jellemzőitől függően 50-75% közötti lesz.


Rendkívüli évet zárt a hazai természetvédelem

Hazánkban az elmúlt 13 évben eddig soha nem látott volumenben valósultak meg természetvédelmi beruházások, hiszen a 10 hazai nemzeti park több mint 1240 munkatársával 90 milliárd forint összértékben hajtott végre fejlesztéseket, amellyel több mint 300 ezer hektáron javult a természeti környezet állapota – jelentette ki Nagy István agrárminiszter.


Agrometeorológia: nagy területeken, főleg az Alföldön és a Kisalföldön áll a víz földeken

Az országban nagy területeken, főleg az Alföldön és a Kisalföldön áll a víz földeken, amit az enyhe időben nehezen bír a vetés.


Indul a Nagy Téli Madárles

Újra itt a várva-várt Nagy Téli Madárles! Számold velünk a 2023-2024-es téli szezonban is a madáretetők és a parkok, kertek madarait december 28 és február 28 között! A számolásban bárki részt vehet előzetes természetismereti képzés nélkül. Az adatok feltöltéséhez nem kell más, mint egy mobiltelefon, vagy jegyzetfüzet.


Ilyenkor is fertőz a szelídgesztenye gubacsdarázs

Zsigó György növényorvos tanácsai. A mediterrán kártevők egyre-másra meghonosodnak hazánkban. Ennek az a magyarázata, hogy olyan enyhék a telek, hogy a behurcolt kártevő rovarok át tudnak telelni és nem fagynak meg. Egyik ilyen kártevő rovar a szelídgesztenye gubacsdarázs.


Parragh László: Minden okunk megvan az optimizmusra

Nehéz elhinni, de minden okunk megvan az optimizmusra, 2024-ben jobb lesz a magyar gazdaság, az ország helyzete, mint 2023-ban volt, a makrogazdasági mutatók a várakozásoknál lassabban ugyan, de javulni fognak – nyilatkozta Parragh László, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.


AM: folyamatosan bővül az ország fával borított területe

Az Agrárminisztérium kiemelt figyelemmel folytatja az ország fával borított területeinek növelését, a határozott elkötelezettséget az is jelzi, hogy 2024-ben a Közös Agrárpolitika keretein belül az erdőtelepítési pályázatok az első között nyílnak majd meg.


A rekordkifizetések éve 2023 a mezőgazdaságban

A finanszírozási nehézségekkel teli 2023-as évben kulcsfontosságú volt az ágazat számára, hogy a gazdálkodók számára rekordösszegű, több mint 1300 milliárd forint értékben kerültek agrártámogatások kifizetésre, ez hatalmas szerepet játszott a magyar vidék gerincét adó élelmiszertermelés biztonságának fenntartásában, a kis- és közepes gazdaságok talpon maradásában – összegezte Nagy István agrárminiszter a 2023-as év mezőgazdasági kifizetéseit.

 

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'koikaam_mlb_menu' not found or invalid function name in /home/agrotre/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'koikaam_mlb_menu' not found or invalid function name in /home/agrotre/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324