Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Alkottunk újat, fenntartottunk régit és szolgáltuk a célt!

Életünkben a minket körülvevő jelenségeknek a természet törvényei alapján kezdete, valamint vége van. Az évszakok váltakozása, a hét napjainak ismétlődése is a természetes körforgást jelképezi. Minden állandó, saját üteme szerinti mozgásban van világunkban. Ha valaminek vége van, az egyben egy új kezdetét is jelenti. Ilyen az újév is… Lehetőséget ad arra, hogy átgondolva az előző év tapasztalatait, tanulságait, a következő évben máshogyan, jobban, tapasztaltabban vágjunk neki a kihívásoknak. De mielőtt nekivágunk az újnak, sosem árt kicsit visszatekinteni, átgondolni, összegezni, hogy mi is történt az elmúlt esztendőben…

Mifelénk szokás szerint nagyon sok minden! Az egyik legnagyobb érték, hogy fenntartottuk és fenntartjuk azt, amire eddig is büszkék voltunk, amiért becsülettel megdolgoztunk. Ilyen Az Év Agrárembere Kitüntető Díj, az Agrotrend Csoport zászlóshajója, vagy a tőle alig valamivel kisebb léptékű Magyarország Legszebb Birtoka díj, de feltétlenül meg kell említenem a Kézműves Kiválóságok Díjat is. Mindháromban történt valami új is amellett, hogy a jól ismertet alapjaiban nem változtattuk meg.

Fotó: Agrotrend

A lassan magunk mögött hagyott évhez köthető Az Év Agrárembere zsűrizési folyamatának változtatása, mely során a döntnökök immár személyesen ismerhették meg mind a huszonkét döntős jelöltet. Egyre inkább az online térbe terelődő világunkban ezek a személyes találkozások hihetetlenül felértékelődnek, s kétségkívül óriási hozzáadott értéket hoztak a díj odaítélésének folyamatába.

Mint ahogy óriási érték a Határon Túli Legszebb Magyar Birtok kiválasztása is. A szétszabdalt nemzettest látszik egyesülni akkor, amikor határainkon túl élő magyar gazdálkodókat látogatunk meg, ahogy tettük azt idén a Felvidéken… Ahogy korábban a vajdasági látogatásunk, úgy idén a szlovákiai is nemes egyszerűséggel felemelő érzés volt!

S, ha már a Felvidéken járunk, itt kell megemlítenem egy régóta dédelgetett álmunk megvalósulását, a Nemzet Gazdásza cím odaítélést és átadását, mely emelkedettségében és megható voltában a saját várakozásainkat is felülmúlta! Számomra kétség kívül az év csúcspontja volt a cím átadása az Országház Vadásztermében, s a Juhász Istvánnál töltött egy nap Hanván, a Felvidéken.

Nehéz szavakba önteni, mit is érez az ember akkor, amikor egy határon túli magyar gazdálkodóval, sőt helyesebben így, csupa nagybetűvel MAGYAR gazdálkodóval az egész életútjáról beszélget az ember… Nem is teszek rá bővebb kísérletet, a felemelő és megható szavak bőven elegendőek lesznek.

Felemelő és megható látni, átélni azt, amikor már-már meglett, komoly, sok mindent megélt és elért emberek egy díszoklevéllel a kezükben könnyekig meghatódva tekintenek vissza egy élet munkájára… Pillanatok ezek, melyeket az ember az évet összegezve egy kávé mellett újra megél, s jó érzéssel tekint vissza! Jó érzéssel, mert alkotott újat, fenntartott régit, s mindvégig szolgálta azt a célt, amit jóbarátjával együtt kitűzött maga elé!

Hamvas Atanáz és Mátrai Zoltán. Fotó: Mátrai Zoltán

Immáron bő egy évtizede egyet mondunk és egyet gondolunk Mátrai Zoltán barátommal abban, hogy az Agrotrend Csoport célja nem lehet más, mint a hazai mezőgazdaság ismertségének és elismertségének elősegítése! Ez vezérelt minket a 2023-as esztendőben, s ígérhetem: ez fog vezérelni 2024-ben is!

Hamvas Atanáz
ügyvezető igazgató
Agrotrend Csoport

agrotend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'koikaam_mlb_menu' not found or invalid function name in /home/agrotre/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'koikaam_mlb_menu' not found or invalid function name in /home/agrotre/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324