Hírek

MÁV: folyik a műszaki mentés a Nagymaros és Verőce közötti vasúti szakaszon

Folyik a műszaki mentés a Nagymaros és Verőce közötti vasúti szakaszon, a MÁV szerint vasárnap még biztosan nem, de lehet, hogy még hétfőn sem indulhatnak el a vonatok a szakaszon – közölte a MÁV az MTI-vel vasárnap reggel.

Azt írták, a MÁV szakemberei az éjszaka is dolgoztak Nagymarosnál, ahol szombat kora délután kisiklott kilenc vasúti kocsi.

A daruzás megkezdése előtt a felsővezetéket vissza kellett bontani, a késő este megérkezett óriásdaru segítségével a kisiklott kocsikból hármat már visszaemeltek. A 23 vagonból álló szerelvény többi kocsijából tizenegyet továbbszállítottak Szob felé, illetve a hátul lévőket elvontatták Verőcére.

A baleset következtében jelentősen rongálódott a vasúti pálya, a jelzőberendezések, váltók is. Várhatóan csak a kocsik visszaemelése, elszállítása után állapítható meg az okozott kár mértéke és a helyreállítás ideje, a műszaki mentés és a helyreállítás több napig tarthat – áll a közleményben.

Hangsúlyozták: a vasúttársaság szakemberei arra törekednek, hogy legalább egy vágányon minél előbb megindulhasson a közlekedés. Addig pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között, a vonal Vác fölötti szakaszán hosszabb eljutási időkre kell számítani. A Nyugati pályaudvar és Vác között a vonatok megszokott menetrendjük szerint közlekednek.

A szobi Z70-es vonatok, illetve a késő esti, éjszakai szobi S70-es vonatok nem közlekednek. Vác-Verőce-Nagymaros-Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket.

A Metropolitan EuroCity vonatok szerelvényei Szobról fordulnak vissza Pozsony felé.

A Metropol EuroNight, a Báthory és a Hungária EuroCityk kerülő útvonalon, Hegyeshalom, Rajka felé, felől közlekednek, így nem érintik Vác, Nagymaros-Visegrád, Szob, Stúrovo (Párkány), Nové Zámky (Érsekújvár) állomásokat – tudatták.

(Nyitókép: MÁVINFORM)

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés