Hírek

Több halálos munkabaleset történt a mezőgazdaságban

Csökkent a halálos kimenetelű munkabalesetek száma 2011-ben: a megelőző évben még 95 esetet vizsgált ki a munkavédelmi hatóság, tavaly pedig 80-at − derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) összesítéséből.


Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében egyáltalán nem volt halálos munkabaleset, Budapesten 10-ről 5-re, Heves megyében 6-ról 2-re, Somogy megyében pedig 6-ról 3-ra mérséklődött a szám.

A gépipar és a mezőgazdaság kivételével minden ágazatban csökkent a halálos balesetek száma, a mezőgazdaság ugyanakkor az építőipar után a második legtöbb halálos áldozatot követelő ágazattá vált (tavaly még a harmadik helyen szerepelt). A munkabalesetek száma összességében tavaly 13 százalékkal csökkent, összesen 17,3 ezer munkavállaló sérült meg − legalábbis a hatóság tudomása szerint.

A legveszélyeztetettebb ágazat munkabaleseti szempontból továbbra is a gépipar, ezt követi a feldolgozóipar, majd a kereskedelem-szállítás-raktározás. A jegyzőkönyvek szerint jellemzően nem a szakmunka, hanem a kiegészítő munkavégzés során következnek be a balesetek.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés