Hírek

Mehet a magyar gyümölcs Nyugat-Európába

A válság miatt az unió nyugati országaiban csökken a zöldség- és gyümölcstermesztés, ami jó értékesítési lehetőséget kínál a magyar termelőknek.

 

Magyarországról többek között spárgát, sárgadinnyét, körtét, meggyet és különféle salátákat szállíthatnának nagy mennyiségben a magyar termelők Olaszországba, de Nyugat-Európa számos más államába is – mondta Luciano Trentini, a Macfrut szaktanácsadója csütörtökön Budapesten, az olaszországi Cesenában évente kora ősszel megrendezett zöldség-gyümölcs technológiai és kereskedelmi szakvásár bemutatóján.

Luciano Trentini, aki egyben az olasz zöldség-gyümölcs termesztők szakmai szervezetének nemzetközi képviselője is, arról beszélt, hogy a válság miatt az unió nyugati országaiban csökken a zöldség- és gyümölcstermesztés. Így a termelés sok esetben az unió keleti, újonnan csatlakozott tagországaiba tevődik át, ami számos új lehetőséget kínál a magyar termelők számára is. Szerinte a már meglévő termelési együttműködéseket ki lehet szélesíteni, amire jó alkalmat kínál a cesenai szakkiállítás, ugyanis a szóban forgó árumustrán a kiállítás három napja alatt mintegy 20 ezer látogató fordul meg. A kiállításon több mint 700 cég mutatja be szolgáltatási és termékkínálatát. Az idén a Macfrutot 29. alkalommal tartják meg Cesenában szeptember 26-28. között.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés