Hírek

Elérhető az MFB agrárforgóeszköz-hitele

Több kereskedelmi banknál is igényelhető a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által meghirdetett Agrár Forgóeszköz Hitel − derült ki a Magyar Agrárkamara közleményéből. A kölcsönt 50 millió forintig az MFB közvetítői hálózatánál is lehet igényelni.

    A konstrukció célja, hogy forrást biztosítson a mezőgazdasági termelés, elsősorban az állattenyésztés versenyképességének javításához, jó minőségű termékek előállításához. A címzettek a mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával, halgazdálkodással foglalkozó vállalkozások, illetve a baromfi- és sertéstenyésztési ágazatban tevékenykedő integrátorok.

    A nyilvántartásba vett őstermelők, egyéni vállalkozók, gazdasági  társaságok, szövetkezetek vagy európai részvénytársaságok önerő nélkül vehetik fel a kölcsönt. A  termelők és a tenyésztők 1-50 millió forint között, a termeltetők pedig 250 millió forintig vehetik igénybe a hároméves futamidejű hitelt. A 15 milliárd forintos keretből tízmilliárdot az állat-, ötmilliárdot pedig a növénytermesztők és kertészetek igényelhetnek.

Forrás: Napi Gazdaság
 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés