Hírek

Dacol a kártérítésekkel a DuPont

A mezőgazdasági vegyszerekkel és a csúcsminőségű termékekkel foglalkozó divíziók jó teljesítményének és a dán Danisco élelmiszergyártó felvásárlásának köszönhetően javította eredményét az amerikai DuPont vegyipari óriás.

 

A nettó nyereség néhány tízmillió dollárral, 1,49 milliárd dollárra emelkedett az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest és még jobb lehetett volna, ha nem számolnak el 50 millió dollár egyszeri kiadást − jelentette az AP. Az árbevétel 12 százalékkal nőtt. A DuPont tavaly befejezte az Imprelis gyomirtó fogalmazását, mert bebizonyosodott, hogy árt a fáknak, különösen az örökzöldeknek.

Az eddigi adatok szerint 225 millió dollárnyi kártérítési igény érkezett a céghez, ami a vezetőség várakozása szerint 575 millióra is felmehet. A 100 milliós határon felüli részt biztosításból akarják fedezni. Az agrárvegyipari termékeket gyártó ágazat 16 százalékkal növelte árait, ami felerészben az értékesítés mennyiségének növeléséből, felerészben áremelésből jött össze. A Daniso hozzájárulásának köszönhetően 25 milliárdról 83 milliárd dollárra ugrott az élelmezési és egészségügyi ágazat üzemi eredménye.

DuPont-adatok (milliárd dollár)
  2011. I. n.-év 2012. I. n.-év
Árbevétel 10,00 11,20
Adózott eredmény 1,43 1,49
Forrás: AP
 

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés