Hírek

A hét témája: jövő héten I. NAK MezőGépShow!

Egy magára adó gazda szeretne tájékozott lenni, legyen szó a legújabb vetőmagról, tápanyagról, növényvédő szerről vagy gépről. Informálódni lehet a szaksajtóból és a különböző szakmai rendezvényeken is, amelyből egyre több van. De kinek van ideje mindegyiken részt venni?

A téli néhány hónapot leszámítva kevés olyan alkalom adódik, amikor a gazdálkodók rendelkeznek annyi szabadidővel, hogy szántóföldi bemutatókon tekintsék meg a mezőgazdaság újdonságait. Márpedig erre szükség van ahhoz, hogy megőrizzék versenyképességüket, hiszen azok a termelők, akik akár csak egy lépéssel is lemaradnak a korszerűbb technológiát alkalmazó gazdatársaiktól – bel- és külfölditől egyaránt –, előbb-utóbb azzal fognak szembesülni, hogy megtermelt javaikat nem tudják versenyképes áron piacra bocsátani. Vagy előfordulhat az is, hogy ugyanakkora területen kevesebb árut képesek csak előállítani, ami szintén rentabilitásukat veszélyezteti már középtávon is.

A szántóföldi, gyakorlati bemutatók kimondottan alkalmasak arra, hogy a valóságban is meggyőződhessünk arról, amiről már sokat olvastunk. Ezért döntött úgy az Agrárrendezvények Kft. úgy, hogy megpróbálja egy helyre, egy időben felsorakoztatni a hazai gépforgalmazók színe-javát, hiszen a gazdáknak így elég egyszer utaznia ahhoz, hogy élőben, munka közben tekinthessék meg a munka- és erőgépeket.

A jövő héten, június 17-én és 18-án a Tolna megyei Mezőfalván rendezik meg az I. NAK MezőGépShow-t. Hamvas Atanáz és Mátrai Zoltán szervezők elmondták, a helyszínválasztásnál az volt a legfontosabb szempont, hogy jól, könnyen megközelíthető legyen, illetve viszonylagosan az ország középpontjában legyen, hogy mindenkinek ugyanannyit kelljen utazni. Mezőfalva kb. 10-15 perc alatt megközelíthető az M6-os autópálya felől, s az Alföld irányából érkezőknek sem kell kerülni, hiszen Mezőfalvával szinte egy magasságban, Dunaújvárosnál kelhetnek át a Dunán.

A rendezvényen közel két tucat gépkapcsolat várja az érdeklődőket mindkét napon. Hogy a részletekről se maradjon le senki, nemcsak mobil lelátókról lehet végignézni a művelési bemutatókat, hanem óriás LED-falakon is követhető a rendezvény.

És, hogy milyen erőgépeket lehet megnézni munka közben?

Landini 7-215

Fendt 828 Vario

Claas Axion 950 (400LE)

New Holland T7.315 Heavy Duty 315 LE

New Holland T7 Autocommand-175-225 LE

New Holland T8 320-345 LE

CASE IH Maxxum 110 CVX

CASE IH PUMA 185

CASE IH MAGNUM 370 CVX

Deutz-Fahr Agrotron 6160 (166 LE)

Deutz-Fahr Agrotron 9340 TTV (336 LE)

Deutz-Fahr 5100C (97 LE)

John Deere 8000-es sorozat

Munkagépekből a következők kerülnek bemutatásra:

Framest Fralaz 3500 MT               középmélylazító

Framest Condisc 4000    tárcsás lazító

Horsch Terrano 5 FM     szántóföldi kultivátor

Kverneland Accord u-drill 6m     mulcsvetőgép

Amazone Cayron             5 vasú váltvaforgató eke

Amazone Cenius 4003-2TX          vontatott szántóföldi kultivátor

QUIVOGNE SSDR 7/300 középmélylazító

Vaderstad Tempo 6F      szemenként vető gép

Vaderstad Carrier 625 XL              rövidtárcsa

VOGEL NOOT TerraDig XS9          mélylazító

KUHN HR             6 méteres forgóborona

KUHN Optimer + 4000    Rövidtárcsa, aprómagvetőegységgel

KUHN Espro 6000             mulcsvetőgép

HARDI NAVIGATOR 4000 / 24 DELTA       vontatott szántóföldi permetezőgép

HARDI COMMANDER 4500 / 24 TWIN FORCE     vontatott szántóföldi permetezőgép

Lemken Diamant 11 V 6+1 L120 eke

Pöttinger Terrasem        6 méteres vetőgép

Orthman             munkagépek, talajművelők

A rendezvény látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.mezogepshow.hu oldalon lehet, ahol folyamatosan beszámolnak a szervezők a legfrissebb fejleményekről is.

Az I. NAK MezőGépShow névadó támogatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, kiemelt szakmai támogatója a KITE Zrt., kiemelt kommunikációs partnere az agrotrend.hu – agrárgazdasági szakportál.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés