Hírek

Illegális kínai vágóüzem Albertirsán

Illegális  vágóüzemet találtak a Pest megyei Albertirsa közelében, a kínai tulajdonos ellen eljárás indul – közölte a ceglédi kerületi főállatorvos kedden az MTI-vel.

Popovics László elmondta, hogy lakossági bejelentés alapján találtak rá egy itt élő kínai állampolgár tanyáján a mini-vágóhídra, ahol a tulajdonos éppen egy kecskét darabolt fel, hogy a húst értékesítse. Az alapvető higiéniai feltételeket is nélkülöző "üzem" épületének nincs teteje, és az ablak- és ajtókeretek is hiányoznak – állapították meg az ellenőrök.

A helyszínen 18 levágott baromfit – köztük vadkacsát, galambot – regisztráltak. A tulajdonos elmondása szerint megrendelésre, elsősorban a kínai kolónia konyháira szállított szárnyast, nyulat, kecskét. Portékáját kínai nyelvű szórólapon hirdette, s ezen még kacsavért is kínált. A húst saját furgonjával szállította, s a kocsi oldalán is kínai nyelven ajánlotta kínálatát. Segítője a szomszéd tanyán lakó idős ember volt.

A tanyán talált húst lefoglalták, megsemmisítik, a tulajdonosnak pedig illegális élelmiszer előállítás és forgalmazás miatt kell felelnie – hívta fel rá a figyelmet Popovics László.

Forrás:MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés