Hírek

Százharminc fát vágott ki és lopott el egy férfi Nagykörű közelében

Falopás történt Kunhegyesen is, ahol hat erdei köbméter kocsányos tölgyet loptak el.

Létrehozva:

|

Egy erdész tett bejelentést a rendőrségre, mert Kunhegyes külterületén, a Nagykunsági Főcsatorna melletti egyik erdőrészletből ismeretlen személy ellopott több mint hat erdei köbméter már kivágott és sarangba rakott, szállításra előkészített kocsányos tölgyet 2021. május 20. és június 7. között – olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében, írta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál.

A bejelentést követően a karcagi rendőrök széleskörű adatgyűjtésre kezdtek, ennek során hamarosan körvonalazódott a feltételezett elkövető kiléte. A férfit elszámoltatták a rendőrök és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelt beismerő vallomást tett.

Fotó: police.hu

Kihallgatásakor elmondta, hogy azt hitte, hogy nem kell senkinek a fakupac, mivel az már régóta ott állt az erdőben.

Elmondása szerint a fát azóta eladta. A szolnoki rendőröknek is falopás miatt kellett intézkedniük. Egy békéscsabai lakos tett feljelentést, mert 2020. december és 2021. május közötti időszakban ismeretlen személy Nagykörű külterületén, a tóaljai részen egy bekerítetlen földterületéről vágott ki és tulajdonított el 130 db juhar-, kőris- és nyárfát.

Fotó: police.hu

A rendőrök megállapították, hogy a bűncselekmény feltételezett elkövetője egy 43 éves kőteleki lakos, akit előállítottak a Szolnoki Rendőrkapitányságra és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

agrotrend.hu / szoljon.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook